Російська нафта марки Urals йде в мінус услід за WTI

Російська нафта марки Urals йде в мінус услід за WTI
Російська нафта марки Urals йде в мінус услід за WTI

Станом на 22:00 ціна за барель Urals опустилася до мінус двох доларів

Російська нафта марки Urals йде в мінус услід за рекордним падінням цін на нафту WTI.

Про це свідчать дані торгів.

Станом на 22.00 ціна за барель Urals опустилася до мінус двох доларів.

Спотові (тобто з поставкою негайно) ціни на нафту маркт WTI теж стали негативні. 

Зокрема, ф'ючерс на нафту марки WTI з постачанням в травні торгується за ціною - $55 за барель. Про це свідчать дані торгів на біржі ICE в Лондоні.

Увечері в понеділок, 20 квітня, вартість бареля нафти West Texas Intermediate (WTI), основної марки в США, вперше в історії впала нижче 0 доларів та продовжувала знижуватися. У якийсь момент вартість нафти досягла мінус 37,63 долара за барель.

Це найнижчий показник, який був зафіксований з 1983 року, коли з’явилися NYMEX ф’ючерси на нафту в 1983 році — стандартні документи, які засвідчує зобов’язання придбати нафту в певний час та на певних умовах у майбутньому, з фіксацією цін на момент виконання зобов’язань сторонами контракту.

Експерти припускають, що це може бути частково пояснена механікою ринку, адже продаж травневих ф’ючерсів West Texas Intermediate ось-ось закінчиться. Аналітик UBS Джованні Стауново вважає, що більшість інвесторів вже зосереджені на червневому контракті. Червневий ф’ючерсний контракт на WTI передбачає вартість бареля нафти на рівні 22 доларів.

На думку експертів, надзвичайний тиск на WTI наголошує, що зберігається стурбованість з приводу динаміки попиту та пропозиції на ринку нафти в період пандемії.

Нагадаємо, вартість травневих ф’ючерсів нафти марки WTI впала нижче $18 за барель вперше з січня 2002 року. Станом на 16:00 п’ятниці, 17 квітня, вартість травневих ф’ючерсів WTI досягла мінімуму в $17,46 за барель. Під час торгів ціна WTI скорегувалась і до 17:55 досягла $18,46 за барель.

Аналітики Goldman Sachs прогнозують подальше зниження цін на нафту попри закінчення нафтової війни і найбільше в історії скорочення видобутку. Головною причиною такого зниження аналітики називають значну втрату попиту в квітні-травні цього року, викликану пандемією коронавірусу.

Як повідомлялося, травневі ф’ючерси на нафту WTI, впавши більш ніж на 20%, вперше з 1999 року опускалися в понеділок під час азіатської сесії нижче 15 доларів за барель через зростаючі побоювання, що сировину незабаром ніде буде зберігати в умовах рекордно низького світового попиту. Водночас, нафта Brent знижується в понеділок, 20 квітня, менш ніж на 2%. Величезна розбіжність в цінах виникла і між спливаючими травневими і червневими ф’ючерсами на WTI, які знижуються тільки на 5,5%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: