Стало відомо, коли Рада розглядатиме бюджет у другому читанні

Стало відомо, коли Рада розглядатиме бюджет у другому читанні

«Бюджетної» передноворічної ночі не буде?

Верховна рада зможе розглянути проект державного бюджету у другому читанні у четвер, 22 листопада. Про це у коментарі РБК-Україна повідомив заступник голови комітету ВР з питань бюджету Сергій Мельник.

Він зазначив, що спочатку нардепи розглянуть зміни до Бюджетного та Податкового кодексу.

«У порядку денному проект державного бюджету на 2019 рік стоїть на четвер. Я думаю, що все буде по плану на четвер. Тобто, спочатку будемо розглядати зміни до Бюджетного кодексу, до Податкового кодексу, а потім - бюджет», - розповів Мельник.

За словами нардепа, профільний комітет має розглянути проект державного бюджету у середу, о 15:00. Проте, Міністерство фінансів поки не повернуло в Раду узгоджений текст проекту із тими правками, які пропонувалось внести у бюджет у другому читанні.

«Ми подали їм (у Мінфін, - ред.) висновки та пропозиції. Для нас важливо побачити, що вони приймають, а що відхиляють. Наразі він ще не поступив у комітет. Сьогодні поки немає навіть першої сторінки. Тобто, навіть немає листа, що вони нам його передали. Як тільки він зайде офіційно, розглянемо наші висновки і пропозиції і відповідно позицію Мінфіну: що враховано, а що - ні. Але ми реально зможемо за день розглянути на комітеті у середу», - додав він.

Парламентар також зазначив, що Мінфін розгляне пропозиції комітету, які направлені як доручення уряду.

«Ба більше, позиції, які на комітеті не враховані, пішли як доручення уряду. За дорученням уряду вони теж мають надати висновок. Наприклад, питання щодо технікумів та коледжів. Там і доручень багато. Це і буде предметом розгляду комітету», - пояснив замголови комітету.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Володимир Гройсман наголосив, що вчасне ухвалення бюджету, яке може відбутися уже наступного пленарного тижня, дозволить продовжити співпрацю з МВФ, а також розблокує співробітництво з Світовим банком, Євросоюзом та урядом США щодо нової програми виділення держгарантій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: