Стало відомо, яка компанія виграла 90% газових тендерів Prozorro на Запоріжжі

Стало відомо, яка компанія виграла 90% газових тендерів Prozorro на Запоріжжі

У Запорізькій області природний газ за комерційними цінами реалізують 35 компаній-постачальників

У 2017 році ТОВ «Запоріжгаз Збут» взяв участь в 105 аукціонах в системі Prozorro на поставку природного газу бюджетним установам Запорізької області. За результатами конкурсів укладено 77 договорів на поставку газу.

Чинне законодавство передбачає, що установи та організації, які фінансуються з бюджетів і щорічно отримують природний газ на суму понад 200 тис. грн, повинні проводити такі закупівлі використовуючи процедуру конкурсних торгів на електронних майданчиках ProZorro.

«Завдяки наявності прямих договорів між «Запоріжгаз Збутом» і оператором магістральних газопроводів «Укртрансгаз» клієнти компанії заощаджують час на підготовку документації, до того ж спрощується проведення розрахунків, оскільки вартість транспортування  магістральними трубопроводами включено в кінцеву ціну тарифу на постачання природного газу», - розповіла директор «Запоріжгаз Збуту» Тетяна Колесникова.

З часу введення в дію Закону України «Про ринок газу» в Запорізькій області природний газ за комерційними цінами реалізують 35 компаній-постачальників.

Що стосується сегмента поставок газу населенню, то компанія є єдиним постачальником, так як інші учасники ринку не зацікавлені в цьому, оскільки ціна газу для побутових споживачів нижче ринкової і її регулює держава. До того ж через низьку платоспроможність населення і перебоїв з розрахунками по субсидіях для цього сегмента ринку характерна хронічна заборгованість при оплаті.

Станом на 1 січня 2018 року заборгованість побутових споживачів в Запорізькій області перевищила позначку в 500 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: