Тимошенко назвала п'ять причин кризи в українській енергетиці

Тимошенко назвала п'ять причин кризи в українській енергетиці
Юлія Тимошенко заявила, що Україна може експортувати електроенергію

Головною причиною кризи Тимошенко назвала те, що нова влада починає купувати електроенергію за кордоном

Лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що на сьогодні в українській енергетиці реальна катастрофа.

Про це вона заявила в ефірі політичного ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера».

Тимошенко назвала п'ять причин кризи в енергетиці.

«Причина номер один. Україна виробляє стільки електроенергії, що нам достатньо повністю 100% самим, у нас є надлишки і ми можемо навіть експортувати значно більше, ніж сьогодні, якби були технічні можливості. І причина номер один в тому, що нова влада, яка прийшла починає купувати електроенергію за кордоном», – сказала Тимошенко.

Лідер ВО «Батьківщина» вважає, що з першою причиною дуже легко впоратися. На її думку, потрібно на законодавчому рівні заборонити імпорт електроенергії в Україну.

«Друга причина. Настав повний дисбаланс в системі нашого внутрішнього ринку внаслідок імпорту електроенергії. Нам потрібно зараз розібратися, які виникли дефіцити, терміново їх погасити і привести до ладу всі енергетичні баланси без залучення електроенергії з інших країн», – заявила вона.

«Третє. Що дуже важливо. Ми можемо експортувати електроенергію. Але для цього у нас не вистачає технічних можливостей. Нам необхідно ці технічні можливості посилювати. Це інвестиції. На потрібно дати гарантії інвесторам. На необхідно створити проєкти, які забезпечать можливість експортувати більше електроенергії в інші країни», – заявила вона.

Четвертою причиною, на думку Тимошенко є зупинка економіки внаслідок епідемії коронавірусу.

«Знижено обсяг споживання. Що потрібно зробити? Необхідно пропорційно для всіх видів генерації знизити право продавати на ринку«, – підкреслила вона.

Останньою причиною Тимошенко вважає зелену енергетику. На її думку, якщо державі цікава зелена енергетика і, якщо державі необхідно інвесторів утримувати і залучати, то потрібно придбати цю енергетику на бюджетні організації за тією ціною, яку дали.

«І нехай бюджет оплачує, розуміючи, що це соціальна програма, що це програма збереження нашої планети», – резюмувала вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: