Трудова міграція до Японії б’є рекорди

Трудова міграція до Японії б’є рекорди

За рік кількість мігрантів виросла на 180 тисяч осіб

Чисельність іноземних робітників в Японії досягла рекордно високого рівня - склала 1 млн 460 тис. чоловік

Як свідчать офіційні статистичні дані уряду Японії, чисельність іноземних робітників в країні в минулому році досягла рекордного показника.

Міністерство охорони здоров'я, праці та соціального забезпечення Японії виводить ці статистичні показники на основі даних, отриманих від роботодавців.

Як заявляють представники міністерства, на 31 жовтня кількість іноземних робітників у Японії склала 1 млн 460 тис. чоловік. Це виявилося на 180 тисяч осіб більше в порівнянні з аналогічними показниками попереднього року. Уже шість років поспіль цей показник встановлює все нові рекорди.

Що стосується національної приналежності іноземних робітників в Японії, лідируючі позиції займають робочі з Китаю. На другому місці за чисельністю йдуть робочі з В'єтнаму, а на третьому - з Філіппін.

Нагадаємо, японська правляча коаліція зуміла забезпечити прийняття в парламенті суперечливого закону, який дозволить більшій кількості іноземних робітників прибувати в країну.

Закон спроектований так, щоб відреагувати на велику потребу робочої сили через старіння громадян Японії та швидкого скорочення населення. Він дозволить іноземцям залишатися в Японії і працювати на виробництві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: