У квітні ціна електроенергії для заводів обвалилась до 1,24 грн за кВт год

У квітні ціна електроенергії для заводів обвалилась до 1,24 грн за кВт год

Загалом середньозважена ціна акцептованої у квітні 2020 року на ринку «на добу наперед» електроенергії, зменшилась на 9,07%, ніж в березні

Раніше середньозважена ціна на електроенергію на ринку «на добу наперед» впала до історичного мінімуму

В квітні ціна на струм для промислових споживачів знизилась на 9% до рівня 1243,87 грн/МВт-год. Про це повідомив прес-центр ДП «Оператор ринку».

«ОЕС України: середньозважена ціна електричної енергії на РДН є на 9,24% меншою, ніж ціна у березні, та становить 1 243,87 грн/МВт-год (без ПДВ)», - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, раніше ДП «Оператор ринку» повідомляв, що середньозважена ціна на електроенергію на ринку «на добу наперед» в ОЕС України в результаті торгів на 11 квітня впала до історичного мінімуму - 606,26 грн/МВт-год.

Окрім того, ексзаступник міністра енергетики та вугільної промисловості України, експерт енергетичних ринків Сергій Чех раніше заявив, що в Україні ціни на електроенергію для промисловості знизились настільки, що часом навіть не покривають собівартість її виробництва, а енергетика знаходиться в кризовій ситуації.

Нагадаємо, новопризначена виконувачка обов’язків міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець зробила перший крок для подолання масштабної кризи в електроенергетиці. Нова керівниця відомства  оновила Прогнозний баланс електроенергії на 2020 рік. Скорегований  документ передбачає пропорційне зниження виробництва електроенергії для теплових, гідро- та атомних електростанцій у порівнянні з попередньою редакцією балансу.  Також переглянуто прогнозне зростання генерації з відновлюваних джерел енергії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: