У Нацбанку пояснили, як уникнути зловживань на ринку криптовалют

У Нацбанку пояснили, як уникнути зловживань на ринку криптовалют

Наразі у більшості країн світу операції з криптоактивами перебувають у так званій сірій зоні

У Національному банку України заявили про необхідність врегулювати ринок криптоактивів.

«Потреба у регулюванні операцій з криптоактивами виникає у зв’язку з виходом на ринок непрофесійних інвесторів та необхідності захисту їх прав», - сказав начальник управління реформування фінансового сектору Національного банку України Євген Степанюк, повідомляє прес-служба НБУ.

Він пояснив, що у більшості країн світу операції з криптоактивами перебувають у так званій сірій зоні. Це створює регуляторний арбітраж порівняно з традиційними інструментами фінансового ринку. Тож, аби уникнути зловживань на ринку та захистити права інвесторів і споживачів, необхідно запровадити однакові правила для операцій з цифровими та стандартними фінансовими інструментами. Варто забезпечити оподаткування таких операцій та дотримання правил з фінансового моніторингу, вважає Степанюк.

Водночас, впровадження регулювання криптоактивів в окремо взятій країні може бути неефективним, зважаючи на анонімний характер транзакцій з ними. Це обумовлює необхідність тісної кооперації між регуляторами на глобальному рівні, пояснив Степанюк.

Наразі в українському парламенті зареєстровано кілька законопроектів про легалізацію цифрових грошей, і нещодавно було ухвалене рішення об’єднати їх в один документ.

Зокрема, 16 березня уряд доручив легалізувати майнінг криптовалют в Україні.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: