У Росії дефіцит бензину

У Росії дефіцит бензину
Нафтовики РФ мінімізували продаж палива незалежним АЗС

У регіонах РФ виник дефіцит бензину через рішення уряду зафіксувати ціни

Віце-прем'єр Росії Дмитро Козак доручив Федеральній антимонопольній службі РФ і міненерго РФ перевірити інформацію про дефіцит палива на незалежних АЗС в регіонах, пише російське видання «Комерсант».

«Наглядові функції регулятора паливного ринку виконує ФАС, уряд продовжить відстежувати ситуацію на біржі в динаміці», - сказав представник віце-прем'єра Ілля Джус. Він додав, що пан Козак вивчить оперативні доповіді профільних відомств щодо ситуації на біржі.

Нагадаємо, 31 жовтня уряд РФ і нафтокомпанії домовилися зафіксувати ціни на бензин і дизпаливо на рівні червня. В іншому випадку компаніям погрожували загороджувальні мита.

15 листопада Козак повідомив, що всі компанії підписали договір. Зараз, за його словами, ситуація на російському ринку нафти і нафтопродуктів стабілізована, а ціни заморожені.

Раніше співрозмовники «Комерсанта» говорили, що через заморожування цін на бензин нафтовики мінімізують продаж палива незалежним АЗС. Такий підхід призвів до його дефіциту в регіонах. У ФАС кажуть, що відстежують ситуацію з відвантаженнями на незалежні АЗС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: