Україна пропонує Канаді спільно освоювати космос та будувати літаки

Україна пропонує Канаді спільно освоювати космос та будувати літаки
Український літак корпорації «Антонов»

Уряд готовий на прийняття всіх рішень і створення всіх умов для якісної стабільної стратегічної співпраці, запевняє прем’єр-міністр України

Україна запропонувала Канаді об’єднати зусилля задля реалізації проектів в аерокосмічній галузі, в тому числі літакобудування, будування супутників та створення стартової платформи для космічних запусків.

Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час виступу на канадсько-українському круглому столі з питань співпраці в аерокосмічній сфері в Монреалі, повідомляє Урядовий портал.

Гройсман підкреслив, що Україна має гарні авіаційні та космічні традиції, які варто зберігати та примножувати. Разом з тим, розвивати таку технологічну галузь самостійно – вкрай важко, особливо в умовах гібридної війни і фактичної втрати донедавна традиційних для України авіаринків. Саме тому, Україна зацікавлена в партнерстві.

«Між Україною та Канадою є великі можливості, які ми можемо використовувати в аерокосмічній сфері. Україна є космічною державою, ми маємо прекрасний досвід, науку, яка може бути дуже корисною на даному етапі поєднання нашої співпраці, - сказав Глава Уряду. - Наш досвід в поєднанні з досвідом канадських партнерів може дати результат. Ми можемо розпочати нову сторінку побудови наших відносин, і хочемо виступати надійними партнерами».

Гройсман підкреслив, що спектр можливих напрямів співпраці в аерокосмічній галузі – великий: від освоєння Арктичного регіону Канади, виробництва літаків та авіаційних симуляторів до мирного дослідження космосу, розвитку космічної науки.

«Уряд готовий на прийняття всіх рішень і створення всіх умов для якісної стабільної стратегічної співпраці. Ми готові гарантувати все те, що буде сприяти такому успіху», - сказав Гройсман.

Як відомо, Україна та Канада обговорюють низку спільних проектів. Зокрема, щодо будівництва літака Ан-132, а також створення стартового комплексу для космічних запусків у канадській провінції Нова Скотія. Проект планують реалізувати компанія MaritimeLaunch Services та Державне підприємство «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К. Янгеля.

Нагадаємо, Гройсман закликав канадських інвесторів подивитися на Україну «по-новому».

Напередодні у парламенті Канади пообіцяли сприяти безвізу з Україною

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: