Україна розпочала антидемпінгове розслідування щодо імпорту шприців із трьох країн

Україна розпочала антидемпінгове розслідування щодо імпорту шприців із трьох країн

Імпорт в Україну шприців з Індії, Туреччини і Китаю міг призвести до завдання шкоди національному товаровиробнику

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі розпочала антидемпінгове розслідування щодо шприців, що імпортуються в Україну з Індії, Туреччини і Китаю.

Відповідне повідомлення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі про початок розслідування опубліковано в газеті «Урядовий кур'єр».

Згідно з повідомленням, 25 жовтня комісія розглянула скаргу заявників - українських компаній «Гемапласт» і «Тюмень-Медико-Сміла».

Зазначається, що у 2015-2016 роках сукупна частина імпорту з Індії, Туреччини і Китаю щодо споживання зросла на 13% і 120%. При цьому обсяги виробництва заявників скоротилися на 19% і 35%, відповідно, а обсяги продажу на внутрішньому ринку - на 14% і 30%.

«У скарзі міститься достатньо інформації про те, що імпорт в Україну шприців походженням із Республіки Індія, Турецької Республіки та Китайської Народної Республіки здійснювався в таких обсягах і на таких умовах, що могло призвести до завдання шкоди національному товаровиробнику», - йдеться в повідомленні.

Раніше Україна направила до Світової організації торгівлі запит про початок спору з Казахстаном щодо обмеження імпорту української трубної продукції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: