Україна за місяць вичерпала європейську квоту на цукор

Україна за місяць вичерпала європейську квоту на цукор

В цілому за січень Україна відправила на експорт 41 тис. тонн цукру

Україна вичерпала квоти на безмитну поставку цукру в Євросоюз за перший календарний місяць 2019 року. Про це повідомляє національна асоціація виробників цукру Укрцукор у середу, 6 лютого.

«30 січня була вичерпана квота на безмитні поставки цукру в ЄС в обсязі 20 тис. тонн. Це свідчить про те, що цей напрям залишається пріоритетним для українських виробників, особливо з огляду на логістичну близькість і загальносвітовий дефіцит, який очікується в наступному маркетинговому році», - сказала заступник голови Правління асоціації Руслана Бутило. 

В цілому за січень Україна відправила на експорт 41 тис. тонн цукру. Основними покупцями стали Румунія і Азербайджан - 17% і 10% від загального обсягу поставок відповідно. Крім того, серед важливих імпортерів були Італія та Іспанія (по 9%), Литва, Польща і Швейцарія (по 4%). 

За вересень-січень 2018/2019 маркетингового року було експортовано 240 тис. тонн, що на 4% менше, ніж за аналогічний період попереднього маркетингового року. 

Виробничий сезон виробництва цукру в Україні закінчився 1 лютого 2019. У сезоні працювало 42 цукрових заводи, які виробили 1,82 млн тонн цукру. Експорт цукру очікується на рівні минулого року - близько 500 тис. тонн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: