«Український Мавроді» Семен Юфа: біткоїни – це глобальна піраміда

«Український Мавроді» Семен Юфа: біткоїни – це глобальна піраміда
Семен Юфа

«Що в результаті ми створюємо? Нулі і одиниці»

Біткоїни — це глобальна піраміда. Такої думки дотримується легендарний «бізнесмен із 90-х» Семен Юфа, про що він розказав у інтерв’ю «Главкому».

«Це — глобальна піраміда. Це свого роду азартна гра, дуже схожа на казино, на кшталт МММ, заснована на жадібності. А саме цю рису характеру людини я вважаю негативною, тому проти того, щоб існувало таке явище як біткоіни», — говорить Юфа.

Бізнесмен підкреслює, що будь-яка піраміда — це бізнес на якомусь етапі.

«Але вона однозначно не несе в собі функції творення, тому що в результаті ми створюємо? Нулі і одиниці. А витрачається купа емоцій, купа енергії і реальних ресурсів. У результаті - нулі й одинички», — резюмує Юфа.

Раніше повідомлялося, що Урядовий комітет під головуванням першого віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва доручив низці державних органів легалізувати майнінг криптовалют - напрацювати необхідні документи, щоб внести майнінг до Національного класифікатора «Класифікація видів економічної діяльності» (КВЕД) з подальшим напрацюванням Концепції про створення сприятливих умов для майнінгу в Україні.

Семен Юфа — один з найяскравіших персонажів буремних 90-х, епохи первісного накопичення капіталу в Україні. Його доля драматична: він став одним із перших українських мільйонерів, обличчям сумнозвісного товариства «Меркурій», що зібрало мільйони з вкладників, які згодом стояли у чергах, аби повернути свої кошти.  У 1994 році Юфа покинув Україну, виїхав до Ізраїлю. І ось зараз, через 23 роки, повернувся в Україну.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Семен Юфа: Бандитів я ніколи не боявся. З ними можна було домовиться. А ось менти — непередбачувані і безпринципні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: