Український ринок свинини: цього року імпорт перевищив експорт утричі

Український ринок свинини: цього року імпорт перевищив експорт утричі

За словами експертів, причина зниження експорту свинини полягає у меншій внутрішній пропозиції

Імпорт свинини в Україну за перший квартал поточного року перевищив експорт утричі, тоді як торік за цей же період експорт перевищував імпорт майже в три рази. Про це повідомляє аналітичний відділ асоціації «Свинарі України».

«Згідно з даними митної статистики ДФСУ, за перший квартал 2018-го обсяги імпорту свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней (УКТ ЗЕД 0203) у три рази перевищують об’єм його зовнішніх поставок. Ще рік тому ситуація була інакшою: за перші три місяці 2017-го вітчизняні трейдери експортували 1,88 тис. т свинини, тоді як імпорт склав лише третину згаданих обсягів — 0,66 тис. т. Цьогорічна ситуація діаметрально протилежна. Тож замість позитивного зовнішньоторгового сальдо, як торік, маємо від’ємне, яке складає 1,7 млн дол. США», - зазначили в асоціації.

Експерти пояснюють, що причиною такої «рокіровки» стала менша внутрішня пропозиція свинини: «Менші обсяги наявної на ринку сировини штовхають внутрішню ціну вгору. Таким чином, цінова привабливість вітчизняної свинини, наприклад, для Грузії, зменшується, а нижча ціна імпортної все більше зацікавлює м’ясопереробників».

Читайте також: Названі ТОП-5 найпотужніших виробників свинини в Україні за підсумками 2017 року

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: