«Укртрансгаз» звинуватили у приписуванні боргів підприємств теплокомуненерго газорозподільним компаніям

«Укртрансгаз» звинуватили у приписуванні боргів підприємств теплокомуненерго газорозподільним компаніям

У Регіональній газовій компанії переконують, що «Укртрансгаз» приписав їм неіснуючі борги на суму близько 11 млрд грн

ПАТ «Укртрансгаз» 23 квітня цього року опублікувало недостовірні дані про заборгованість групи компаній Регіональної газової компанії (РГК). У своєму прес-релізі «Укртрансгаз» приписав групі компаній РГК неіснуючі борги за послуги балансування газу на суму близько 11 млрд грн. Насправді, це заборгованість підприємств теплокомуненерго за спожитий природний газ. Про це повідомляє прес-служба РГК.

«Станом на 1 квітня 2018 року поточна заборгованість групи компаній РГК перед оператором газотранспортної системи «Укртрансгаз» склала 5 млрд грн, з яких 2 млрд грн припадає на бюджетні неплатежі за доставку газу соціально захищеним споживачам», - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що група «Нафтогаз», до якої входить «Укртрансгаз», не перший раз підтасовує дані, незаконно приписуючи газорозподільним компаніям борги теплокомуненерго з нарахованими на них астрономічними штрафами. РГК вважає, що подібні дії з боку державного монополіста здійснюються з метою маніпуляції ціною на газ.

«У той же час, вся газорозподільна галузь перебуває в критичній ситуації із-за хронічного недофінансування, що веде до нарощування збитків. Ситуація спровокована економічно необґрунтованим тарифом, який покриває менше 70% необхідних витрат газорозподільних компаній (облгазів)», - пояснюють у прес-службі РГК.

В результаті, станом на 1 квітня 2018 року збитки газорозподільних компаній групи РГК вже досягли 5,5 млрд грн, і дефіцит тарифної виручки не дозволяє компаніям групи погасити всю поточну заборгованість за балансування та транспортування газу, зазначають в РГК.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: