Уряд встановив 65-відсоткове мито на російське вугілля

Уряд встановив 65-відсоткове мито на російське вугілля
 Кабмін встановив мито на імпорт з РФ деяких типів вугілля

Постанова набирає чинності з 15 квітня

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль підписав зміни до постанови, якою з 15 квітня встановлюється 65-відсоткове мито на імпорт з Російської Федерації деяких типів вугілля.

Відповідні зміни зафіксовані у пункті 1 постанови №261 від 18 березня 2020 року, – повідомляє Урядовий портал.

Документом вносяться зміни до постанови №624 від 7 липня 2019 року «Питання запровадження спеціального мита на окремі товари походження з РФ, що ввозяться на митну територію України».

Коментуючи рішення, прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що доручення опрацювати питання трансформації вугільних регіонів та захисту вітчизняної вугільнодобувної галузі отримав ще на посаді віце-прем’єр-міністра.

«У процесі роботи над документом ми зіштовхнулися з необхідністю розмежувати вугілля, яке видобувається в Україні, та вугілля, яке ми вимушені імпортувати. Тому доволі довго постанова №261, ухвалена на доручення Президента 18 березня, була на доопрацюванні. Однак ми змогли виробити механізм, який з 15 квітня встановлює 65-відсоткове мито на імпорт того типу вугілля, яким Україна здатна самотужки забезпечити свій ринок», – сказав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики й комунальних послуг прийняла рішення призупинити імпорт електроенергії з Росії та Білорусі через епідемію коронавіруса. Відповідне рішення було прийняте 8 квітня  на засіданні НКРЕКП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: