В Україні має бути створена енергетична біржа — Порошенко

В Україні має бути створена енергетична біржа — Порошенко
Петро Порошенко

Президент підкреслив, що йому не подобається система «Роттердам+»

Петро Порошенко вважає, що в Україні має бути створена енергетична біржа. Про це президент заявив 28 лютого на свої щорічній прес-конференції.

«Ми маємо вибрати, або у нас комунізм і соціалізм, і ціни будуть доводитись, як вони доводились згори, чиновником, і не важливо, як це називається — «Госплан», «Госснаб» чи «НАБУ». Або це буде визначатися ринком: попитом, пропозицією, з урахуванням імпортних поставок», — сказав президент.

Він зазначив, що «аж ніяк не планує» ставати на захист «Роттердам+».

«Саме в угоді з міжнародним валютним фондом записано «імпортний паритет», а це – орієнтація на біржу. Не подобається «Роттердам+», запропонуйте «Варшаву+», «Бремен+». Мені ні те, ні те, ні те не подобається», — підкреслив Порошенко.

Глава держави впевнений у тому, що економічну біржу створити варто.

«Реалізація має відбуватися на біржевих умовах, має бути створений ринок. Це абсолютно реально. Якщо в одного собівартість вища, в іншого – дорожча, не має чиновник будь-якого рангу регулювати ціни, це призводить тільки до їх неконтрольованого зростання», — резюмував він.

Нагадаємо, у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал» відбулась прес-конференція глави держави Петра Порошенка. Тема заходу — «Виклики – 2018».

Раніше повідомлялося, що перед початком прес-конференції соратники екс-губернатора Одеської області та колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі влаштували пікет. Декілька десятків людей прийшли до Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал». Як було видно на їх банерах, вони вимагають імпечмента президента та називають його «грабіжником».

Читайте також: Зустріч, яку чекали цілий рік. Найцікавіше з прес-конференції президента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: