В Україну завезли 4 тонни інфікованого м'яса. Держспоживслужба вживає заходів

В Україну завезли 4 тонни інфікованого м'яса. Держспоживслужба вживає заходів
Держспоживслужба закликає громадян звертатися до відповіних органів у разі виявлення інфікованого м'яса
Фото з відкритих джерел

Заражений продукт було ввезено з Польші

На Волині до Держпродспоживслужби надійшло повідомлення про виявлені випадки зараження м’яса курятини та індичатини вірусом сальмонели. Інфіковане м’ясо було ввезено з Польщі. Про це повідомляє Держпродспоживслужба Волинської області.

«На початку вересня було виявлено вірус Salmonella в понад 4 тис. кг крил індички механічного обвалювання, що експортувалися в Україну з Польщі», – повідомили у відомстві.

16 вересня Держспоживслужба вже повідомляла про виявлення Salmonella Enteritidis у 180 кг курятини, які також було ввезено до України з Польщі.

Наразі Держпродспоживслужба просить у разі виявлення інфікованої продукції вжити заходів щодо вилучення її з обігу та проінформувати відповідні органи.

До слова, в Україні ціни на продукти, зокрема на куряче філе, яловичину та свинину у порівнянні з груднем попереднього року зросли на 19,6%, 12,2% і 4,2% відповідно.

Також нагадаємо, що із початку року в Україні подорожчала низка продуктів. Зокрема, значно виросли ціни на олію, цукор та певні види м’яса.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: