У компанії Бахматюка розказали, як готують майбутніх працівників ще з дитячого садочка

У компанії Бахматюка розказали, як готують майбутніх працівників ще з дитячого садочка
«Укрлендфармінг» активно співпрацює з профільними вищими навчальними закладами

Наразі майже третина українських аграрних підприємств скаржиться на брак робочої сили

Не зважаючи на активну трудову міграцію українців, Групу компаній «Укрлендфармінг» (Ukrlandfarming) бізнесмена Олега Бахматюка визнано одним з найкращих роботодавців країни, що створює нові робочі місця в аграрній галузі. HR-спеціалісти ULF використовують стратегію на випередження і готують майбутній персонал компанії ще з дитячого садочка. 

Майже третина українських підприємств скаржиться на брак робочої сили. Масова трудова міграція, особливо на заході країни і в аграрних регіонах, створює серйозні проблеми для українського бізнесу. Найбільші компанії України визнають необхідність інвестування в людський капітал, пропонують конкурентні умови роботи і оплати праці, але цього недостатньо для вирішення проблеми «кадрового голоду». «Укрлендфармінг», схоже, знайшов вихід з непростої для українського бізнесу ситуації. Компанія готує майбутніх спеціалістів ще з дитячих садків і активно співпрацює з профільними «вишами». 

Як розповіла в інтерв’ю виданню «Бізнес» Наталія Романенко, директор з управління персоналом агрохолдингу, країні необхідна глобальна стратегія вирішення проблеми трудової міграції на рівні держави. На її думку, молодь переважно хоче жити і працювати в Україні. Це можливо за умови не тільки конкурентної оплати праці, а й створення комфортних умов для життя, в першу чергу - на селі. «Ми, як бізнес, це усвідомлюємо і робимо все, що в наших силах, щоб покращити інфраструктуру та створити робочі місця. На територіях нашої присутності, в селах і невеликих містах, ми ремонтуємо дороги, заклади медичного обслуговування, школи та дитсадочки, проводимо освітлення та водопроводи. Великою прогалиною залишається питання побутових сервісів і культурного життя в селах. Адже у місті ви можете сходити у спортклуб, у кінотеатри, а в селі цих можливостей немає. Також необхідно переглянути кількість місць для абітурієнтів на сільськогосподарські спеціальності у ВНЗ. Наразі розподіл нерівномірний — профіцит на юридичні чи економічні спеціальності й дефіцит затребуваних на агроринку професій агрономів, зоотехніків та ветеринарів».

 

Існуючих співробітників компанія втримує не лише достойними зарплатами, а й нематеріальною мотивацією. За дослідженнями служби персоналу «Укрлендфармінг», заробітна плата посідає третє місце в системі мотивації. Бренд цього роботодавця досить сильний, тому кандидати готові працювати в компанії навіть за умов релокації. Компанія відзначає внесок робітників у розвиток бізнесу, надає можливості для кар’єрного зростання і стимулює розвиток лідерських навичок у керівників. В цьому допомагає побудована в компанії система навчання персоналу: Внутрішній корпоративний університет, Школа лідерства та наставництва, платформа неформального навчання «Антикафе» тощо.

«Укрлендфармінг»  застосовує стратегію на випередження — ми активно працюємо із нашим майбутнім, починаючи з садочків і продовжуючи школами, коледжами і ВНЗ. Наша мета — показати, що життя в селах може бути комфортним, цікавим і насиченим технологіями, ми робимо агросферу привабливою ще з дитинства. В рамках проекту “Маленький фермер” запрошуємо дітей зі шкіл відвідати наші поля, де працює техніка, ферми і елеватори, ми знайомимо їх з професіями, технологіями та технікою. Молодь з вищих навчальних закладів приходить до нас на стажування і часто, залишаючись, обирає саме нас для старту та розвитку своєї кар’єри. Завдяки нашим програмам, взаємодії з навчальними закладами і талантами, системі мотивації ми зможемо привабити в компанію понад 2 тис. нових співробітників наступного року», - зазначає Наталія Романенко.

Група компаній «Укрлендфармінг» - один з найбільших платників податків і роботодавців України. Агрохолдинг управляє земельним банком площею 570 тис. га, в складі групи більш ніж 300 підприємств в 600 населених пунктах країни, де працюють понад 30 тис. осіб. «Укрлендфармінг» відзначений експертами видань «Влада грошей» та «Фокус» як один з найкращих роботодавців року  в аграрній галузі. Також «Укрлендфармінг» за результатами читацького голосування редакції видання «Бізнес» визначений однією з найпривабливіших для працевлаштування компаній України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: