Відсьогодні українці можуть оформити допомогу по безробіттю онлайн

Відсьогодні українці можуть оформити допомогу по безробіттю онлайн

Мінцифри запустило нову електронну послугу на порталі «Дія»

Тепер можна комплексно отримати дві нові послуги: надання (поновлення) статусу безробітного та призначення (поновлення) допомоги по безробіттю

Мінцифри запустило нову електронну послугу на порталі «Дія». З 24 квітня українці можуть отримати статус безробітного та оформити виплати допомоги із безробіття онлайн.

Про це повідомив у Facebook профільний міністр Михайло Федоров.

«В умовах карантину можна комплексно отримати одразу дві послуги: надання (поновлення) статусу безробітного та призначення (поновлення) допомоги по безробіттю. Розгляд та надання рішення повністю прозорі і виключають прямий контакт із чиновником. Замість особистого відвідування центру зайнятості отримайте послуги за 10 хвилин, не виходячи з дому, дотримуючись алгоритму на порталі. Статус безробітного та призначення допомоги присвоюється першого дня після подання заяви», - написав міністр.

За його словами, Мінцифри також готує функціонал для прямої комунікації менеджера Державної служби зайнятості та користувача щодо пошуку роботи.

Раніше цього тижня голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк анонсував введення електронної прописки. 

Нагадаємо, 22 квітня у програмі «Дія» стали доступні цифрові документи громадянина України. Так, відсьогодні українські громадяни мають можливість користуватися цифровими ID-біометричним паспортом і закордонним паспортом.

Як повідомлялося, 15 квітня уряд схвалив постанову про електронні паспорти у застосунку «Дія». Тоді міністр написав, що паспорти у застосунку «Дія» офіційно стали цифровими аналогами паперових документів.

Користувачами застосунку «Дія» є вже понад 2,1 млн. українців. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: