Власник «Нашої Ряби» мільярдер Косюк розказав секрет свого збагачення

Власник «Нашої Ряби» мільярдер Косюк розказав секрет свого збагачення
Юрій Косюк

«Мені не цікаве життя поза стресом»

Юрій Косюк, засновник, голова правління агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт», який виробляє продукцію під ТМ «Наша Ряба» та іншими, поділився в інтерв’ю виданню «Бізнес» своєю історією успіху.

З самого початку Косюк згадує, що довелось пройти його фірмі у «скрутні» для всіх 90-ті. Стан свого бізнесу у цей час одіозний бізнесмен порівнює з руїнами Києва 1943 року, коли радянські війська відвоювали місто: «Тоді з успішного трейдера компанія перетворилась на руїну, все було в дуже тяжкому стані. І я для себе прийняв рішення, що будуватиму чіткий і правильний виробничий бізнес, щоб більше не потрапити в подібні руїни».

Косюк зазначає, що не абстрагується від стресу, навпаки — стрес його «драйвить»: «Я не можу жити без нього. Мені не цікаве життя поза драйвом і стресом. Розмірене життя на якійсь галявинці, на березі моря або ще десь стає поперек горла вже на другий день». Нагадаємо, що при цьому мільярдер прославився тим, що володіє фешенебельною яхтою та величезним палацом, і не захотів працювати  на державній службі через жорсткий режим і відсутність вільного часу.

Бізнесмен, якого звинувачують в отриманні дотацій з бюджету, закликає будувати прозорий бізнес або «обілювати» його, адже це — запорука стати «ближчими до Європи».

«А я хочу жити в європейській країні. Весь бізнес жив у парадигмі тіньової економіки більш ніж 20 років. І вона промотувалася на кожному кроці. Я думаю, що наступні 20 років ми будемо «вибілюватися», а це не швидка справа», — зазначив Косюк.

Щодо подальших планів Костюк зазначає, що буде працювати виключно у «Миронівському хлібопродукті» і пропонувати агробізнесу принципово нові рішення. «Косюка не існує поза межами «Миронівського хлібопродукту». Це — моє дітище, я розчинений в цій компанії. А щодо планів — це досить «бурхлива» міжнародна експансія й нові рішення в агробізнесі, які до цього часу не існували».

Бізнесмен вірить у те, що за п’ять років економіка України значно покращиться.«Зрозуміло, що це не буде Німеччина або Франція, але буде країна, краща за Росію, Білорусь, Казахстан. Може, ми будемо йти повільно, але суспільство неможливо змінити в один день. І, звісно, зміни потрібно починати з себе», — зазначив Косюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: