З початку пандемії коронавірусу ліквідовувалися 40% закладів громадського харчування, – депутат

З початку пандемії коронавірусу ліквідовувалися 40% закладів громадського харчування, – депутат
«Можливо, хтось із цих 12 тисяч ліквідованих підприємств повернеться, але ми не знаємо скількиі, і це проблема» - Потураєв

«Частина з ліквідованих підприємств можуть повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину» – Потураєв

З початку пандемії коронавірусу, з 30 тисяч підприємств у сфері громадського харчування, 12 тисяч були ліквідовані як суб’єкти господарської діяльності.

Про це заявив народний депутат Микита Потураєв.

«Згідно з даними по HoReCa (готелі, ресторани, кафе/кейтеринг) до карантину у нас було 30 тисяч закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе/бару до великого ресторану.

12 тис з цих 30 – ліквідовані. Не в сенсі «закрилися на карантин», а в сенсі «ліквідовувалися як підприємства», – заявив Потураєв.

Він допускає, що це може бути пов’язано з проваленим першим голосуванням за «антикризовий бюджет», оскільки в тому пакеті, який був пов’язаний з бюджетом, було відповідне законодавче підґрунтя для запуску процедури форс-мажору.

«Так що люди могли закритися, бо вони не в змозі виконувати свої зобов’язання по оренді», – додав нардеп.

За словами Потураєва, частина з ліквідованих підприємств можуть повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину: «Можливо, хтось із цих 12 тисяч ліквідованих підприємств повернеться, але ми не знаємо скількиі, і це проблема».

Нагадаємо, нещодавно в Україні розгорівся неабиякий скандал через те, що київський ресторан «Велюр» попри карантин продовжує приймати VIP-гостей. Його власником є нардеп Микола Тищенко.

Як повідомлялося, у центрі Києва підприємці знову вимагали послабити карантин і дозволити їм працювати.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: