ЗМІ: отримувач державних дотацій Косюк замовив шампанського на два мільйони в Куршавелі?

ЗМІ: отримувач державних дотацій Косюк замовив шампанського на два мільйони в Куршавелі?
Юрій Косюк

Мережу вразило, як український бізнесмен розважається під час війни

Юрій Косюк, власник агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт», найбільшого виробника курятини («Наша Ряба»), влаштував розкішну вечірку в ресторані La Mangeori в Куршавелі, Франція. Про це повідомили Inforesist та Жизнь з посиланням на відео, викладене в соціальних мережах.

За інформацію цих ЗМІ, на вечірці Косюк начебто замовив понад 50 пляшок шампанського Dom Peregnion за ресторанною ціною 1200 євро кожна на загальну суму не менше 2 млн грн. На відео видно, як Косюк голосно співає гімн підчас виносу шампанського. Гість Косюка на вечірці та автор даного відео прокоментував: «В країні криза, слава Україні».

У 2017 році компанія Юрія Косюка отримала 1,4 млрд грн дотацій із державного бюджету, що складає 30% всіх дотацій виділених на агропромисловість. В свою чергу Косюк розмістив у ЗМІ статтю, у якій вважає отримання ним дотацій з бюджету абсолютно справедливим.

У 2017 році компанія Косюка Миронівський хлібопродукт виплатила 2,2 млрд грн дивідендів власникам. Всього за період із січня по вересень 2017 року чистий прибуток Миронівського хлібопродукту склав 7 млрд грн.

З 2018 року вступили в дію обмеження в 150 млн грн на групу пов’язаних компаній по програмі дотацій, за якою Косюк отримував найбільше коштів. У відповідь уряд скасував будь-які витрати по даній програмі направивши натомість кошти на програму підтримки тваринництва.

Сума дотацій по програмі підтримки тваринництва виросла в 23 рази порівняно з 2017 роком до 4 млрд грн. В 2018 році уряд відніс птахівництво до тваринництва, чого не було в 2017 році. Також запроваджені нові програми дотацій які дозволять Косюку компенсувати до 1 млрд грн затрат на будівництво птахофабрик, включаючи затрати попередніх років.

Наразі уряд уже затвердив перелік витрат та направив їх на погодження Комітету Верховної Ради з питань бюджету.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: