Підвищення ренти на газ поверне Україну на газову голку Росії – Наливайченко

Підвищення ренти на газ поверне Україну на газову голку Росії – Наливайченко
«Рішення про підвищення податків – це удар по енергетичній незалежності України»

«Влада робить все для того, щоб повернути Україну на газову голку Кремля»

Намір уряду і провладної партії підвищити в 4 рази податки на видобуток українського газу має на меті повернути Україну в повну залежність вір російського природного газу.

Про це заявив народний депутат Валентин Наливайченко.

«Влада робить все для того, щоб повернути Україну на газову голку Кремля. Для цього агенти російського впливу в українському уряді і в парламенті хочуть в 4 рази (!) підвищити податки на видобуток українського газу. Щоб жодна іноземна й вітчизняна компанії не вкладали кошти в розробку українських родовищ і пошук нових покладів газу», – заявив нардеп.

За його словами, це – кремлівський план, який реалізують в Україні проросійські сили в Офісі президента і у «Слузі Народу».

«Усе це призведе до катастрофічного падіння власного видобуту і необхідності імпортувати великі обсяги газу. При чому, наміри закуповувати газ у Росії в Офісі президента вже не приховують. Знищення власного видобутку українського газу – це подарунок Путіну, який давно прагне повернути Україну в залежність від російського газу», – переконаний нардеп.

Він зазначив, що рішення про підвищення податків – це удар по енергетичній незалежності України.

«Подібні ініціативи агентів російського впливу щодо зниження власного видобуту газу повинні отримати політичну і правову оцінку .Закликаю всі проукраїнські і прозахідні сили не допустити реалізації злочинного плану повернення України на газову голку Кремля», – наголосив екс-глава СБУ.

Нагадаємо, 9 лютого у Раді депутат «Слуги Народу» Данило Гетманцев зареєстрував законопроект, яким пропонується збільшити ренту на видобуток газу до рекордних за всю історію країни 69%.

В Асоціації газовидобувників попередили про ризик зупинки видобутку газу через різке підвищення податків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: