Бюджет Києва на 2018 рік можуть збільшити на 3 млрд грн

Бюджет Києва на 2018 рік можуть збільшити на 3 млрд грн

За підсумками 9 місяців 2018 року прибуткова частина столичного бюджету була перевиконана на 5,9%

Київраді пропонується визначити доходи столичного бюджету на 2018 рік у розмірі 53,7 млрд гривень

Незабаром Київрада буде вносити зміни до бюджету Києва на 2018 рік. Це пов'язано з тим, що за підсумками 9 місяців прибуткова частина міського бюджету була перевиконана на 5,9%.

Про це KV стало відомо в ході вчорашнього засідання комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Проект рішення подав на розгляд депутатів директор Департаменту фінансів КМДА Володимир Репік.

Пропонується визначити доходи столичного бюджету на 2018 рік у розмірі 53,7 млрд гривень. Тобто, йдеться про збільшення на 2,9 млрд гривень (коли бюджет приймався, його дохідна частина була затверджена в розмірі 50,8 млрд гривень). Доходи загального фонду бюджету хочуть збільшити на 2,3 млрд гривень (до 48,7 млрд гривень), спеціального фонду - на 713,3 млн гривень (до 5 млрд гривень).

Також Репік запропонував визначити витрати бюджету Києва-2018 в розмірі 56,7 млрд гривень (видатки загального фонду в розмірі 36,7 млрд гривень та видатки спеціального фонду - 20 млрд гривень).

Таким чином, на кінець року планується профіцит загального фонду бюджету в розмірі 12 млрд гривень і дефіцит спеціального фонду на рівні 15 млрд гривень.

Репік повідомив, що додатково зароблені кошти підуть на будівництво метро на Виноградар (додаткові 1,1 млрд гривень). На сьогодні, за його словами, в державному бюджеті передбачено 2,6 млрд гривень на цей об'єкт будівництва, а в бюджеті Києва - 1,5 млрд гривень.

Додаткові 200 млн гривень, за словами чиновника, необхідно виділити на будівництво Подільського мостового переходу. «На будівництво Подільського моста законом передбачено 1 млрд гривень, бюджет Києва складає 800 млн гривень», - зазначив Репік.

Крім того, пропонується додатково профінансувати: на 119 млн гривень - заробітну плату педагогічного персоналу; на 100 млн гривень - придбання житла для учасників АТО та інших пільгових категорій населення; на 8 млн гривень - закінчення ремонту першого поверху Київради; на 3,2 млн гривень - капітальний ремонт дитячих будинків сімейного типу та ін.

За словами Репіка, більш детально запропоновані зміни до бюджету Києва 2018 року розписані на 49 сторінках пояснювальної записки до проекту рішення.

В ході обговорення у членів бюджетної комісії Київради виникло багато питань. У підсумку, вирішили прийняти документ до розгляду і до 15:00 середи, 7 листопада, розглянути всі зауваження і пропозиції депутатів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: