«Картка киянина» змінить свої функції

«Картка киянина» змінить свої функції
Муніципальна картка «Картка киянина» матиме розширений функціонал

На зміну звичній соціальній карті прийде «Муніципальна картка «Картка киянина»

На пленарному засіданні Київської міської ради 20 грудня депутати прийняли рішення «Про запровадження в місті Києві багатофункціональної електронної картки «Муніципальна картка «Картка киянина». 

Відтак, на зміну звичній соціальній карті прийде «Муніципальна картка «Картка киянина». Нововведення пов’язані з тим, що термін дії договорів з компанією, яка забезпечує роботу нинішньої системи закінчується 31 грудня 2018 року. Обслуговуванням нової карти буде займатися місто та КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр» (ГІОЦ). Про це повідомляє прес-служба Київрада.

Муніципальна картка «Картка киянина» матиме розширений функціонал. Зокрема буде транспортний додаток (аналог «зеленої» карти метро) та платіжний додаток (можливість здійснювати безготівкові платежі і зняття готівки). Крім того, муніципальна карта передбачає підключення й інших функцій:

  • Комунальний додаток (дані про пільги і субсидії при оплаті послуг ЖКГ);
  • Медичний додаток (надання спектру медичних послуг);
  • Торговий додаток (надання та облік знижок у роздрібних торгово-сервісних підприємствах, аптеках, лікувальних установах, закладах культури тощо);
  • Освітній додаток (надання та облік послуг і сервісів учням закладів освіти 

Відповідно до рішення, отримати муніципальну картку зможуть одержувачі будь-яких пільг і виплат з міської скарбниці. Зокрема: переміщені особи, які стоять на обліку в Києві, офіційно працевлаштовані в столиці, учні столичних шкіл та вишів, а також їхні батьки та опікуни.

Щоб отримати таку карту, необхідно подати заяву до банку-учасника проекту та надати пакет документів: паспорт; ідентифікаційний код; документи, що підтверджують право на отримання муніципальної карти (учнівський, студентський, довідка з місця роботи тощо), документи про надання пільг, компенсацій і допомог.

Соціальну картку мають видати протягом 30 днів після подання заяви та документів.

Рішення підтримали 63 депутати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: