Київ пропонує Чернігівщині допомогу у ліквідації наслідків вибухів

Київ пропонує Чернігівщині допомогу у ліквідації наслідків вибухів
Триває евакуація населення із зони можливого ураження
Фото: ДСНС

Мер Києва ВІталій Кличко говорив про надання допомоги з мером Ніжина

Влада Києва готова надати допомогу у ліквідації наслідків вибухів на військових складах біля Ічні на Чернігівщині та постраждалим місцевим мешканцям. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на початку сесійного засідання Київради

«Вже багато людей евакуювали з небезпечної зони - понад 10 тисяч. Більшість - до Ніжина. Я говорив з мером Ніжина. Запропонував допомогу. І в разі потреби - що необхідно, і що зможемо, ми надамо», - сказав київський міський голова.

«Також зараз головне управління ДСНС у столиці підготувало 11 пожежних рятувальних авто і 50 чоловік особового складу, які готові вирушити на Чернігівщину», - додав мер.

Раніше в управлінні з надзвичайних ситуацій КМДА повідомили, що загрози для мешканців Києва унаслідок пожежі на території 6-го арсеналу Міноборони на Чернігівщині немає.

На Чернігівщину вже вирушили спецпризначенці столичної поліції. Вони всіляко допомагатимуть вивозити людей із небезпечної зони та нестимуть службу на спеціальних поліцейських постах.

Нагадаємо, у Чернігівської області в ніч на вівторок, 9 жовтня, сталися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Як повідомляють жителі Ніжина і Прилук, вони чують вибухи зі складів.

Закрито повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко прибув у район пожежі та вибухів на території 6-го арсеналу Міноборони.

Для локалізації надзвичайної ситуації, як повідомили у Міноборони, залучено 1 штатний пожежний танк ГПМ-54, ще 4 пожежних танки заплановано найближчим часом доставити на місце вибухів. Також працює 1 автоцистерна на базі автомобіля КАМАЗ і дві автоцистерни на базі автомобіля МАЗ.

Триває евакуація населення із зони можливого ураження. Евакуйовано близько 10 тис. осіб. Радіус евакуації складає 30 км від епіцентру події.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: