Київ у диму: Кличко закликав поліцію жорстко карати паліїв

Київ у диму: Кличко закликав поліцію жорстко карати паліїв
Київ затягло димом через пожежі в екосистемах
Фото: Главком

Мер закликав мешканців Києва повідомляти про випадки підпалів

Мер Києва Віталій Кличко закликав правоохоронні органи оперативно встановлювати особи паліїв сухої трави і сміття в столиці та жорстко їх карати. Про це він сказав під час щоденної онлайн-пресконференції.

«Сьогодні в місті відбувається велика кількість випадків підпалу сухої трави, сміття, листя. І все це – людський фактор. Тобто роблять це люди, які мешкають в Києві! За останніх два тижні вогнеборці столиці 131 раз виїжджали на гасіння пожеж в екосистемах столиці! Тільки за минулу добу в Києві зафіксували близько 40-ка пожеж. Хочу звернутися до правоохоронних органів оперативно встановлювати особи паліїв і жорстко їх карати. Можна відправляти до мене - на виправні роботи!» - заявив Кличко.

Мер також звернувся до мешканців міста і закликав їх повідомляти про випадки підпалів. 

«Тільки разом ми зможемо виявляти цих варварів! І, якщо ви стали свідками підпалу трави, листя, або розведення багаття, – негайно звертайтеся до поліції!» - сказав Кличко.

Він також зазначив, що горить сьогодні і в області, навколо Києва. «Десь горить теж трав’яний настил чи сміття. Десь – тліють торф’яники. Там рятувальники теж постійно працюють. Але площі пожеж великі і щоразу виникають нові випадки», - зазначив мер Києва.

Як повідомляв  «Главком», у неділю, 5 квітня, зранку столицю затягнула димова хмара. Проте вже по обіді у Києві екологічна ситуація з повітрям покращилася.

Нагадаємо, що фахівці рекомендують робити у випадках задимленості:

  • обмежити перебування на відкритому повітрі. Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок;
  • тримати вікна зачиненими, особливо вночі і рано вранці. При відкритті вікон завішувати кватирки зволоженою тканиною і періодично її змінювати;
  • ввімкнути системи кондиціонування та очищення повітря;
  • проводити вологе прибирання, корисно поставити ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря;
  • збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Для відшкодування втрати солей та мікроелементів рекомендується пити підсолену і мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі;
  • не гуляти під дощем, а якщо потрапили під дощ – за першої можливості прийняти душ;
  • якщо у вас з’явилася задишка, кашель або безсоння, необхідно звернутися до лікаря.

Як повідомляла пресслужба ДСНС, станом на ранок понеділка, 6 квітня, у Чорнобильській зоні продовжуються заходи щодо ліквідації двох осередків пожеж, що виникли у суботу, 4 квітня.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: