Київрада підтримала створення скверу імені Василя Сліпака

Київрада підтримала створення скверу імені Василя Сліпака
Герой України Василь Сліпак загинув на Донбасі

Щоб присвоїти скверу ім’я Василя Сліпака, відповідне питання має розглянути Комісія з питань найменувань

У четвер, 18 жовтня, на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення «Про організаційно-правові заходи щодо створення скверу на Андріївському узвозі, 33/6 у Подільському районі міста Києва». Про це повідомляє прес-служба Київради.

Згідно з документом, на Андріївському узвозі планується облаштування скверу. Але відповідна земельна ділянка наразі перебуває в оренді. Тож виконавчий орган Київради (КМДА) має провести переговори з орендарем щодо розірвання договору оренди для використання цієї ділянки для розміщення скверу. Якщо орендар відмовиться, це питання вирішуватиметься в судовому порядку. У разі згоди, збитки орендарю буде відшкодовано з міського бюджету. Також, відповідно до рішення, буде організовано заходи щодо розроблення та затвердження проекту землеустрою щодо зміни категорії цільового призначення цієї ділянки.

«Майбутньому скверу пропонується присвоїти ім’я всесвітньо відомого українського оперного співака, соліста Паризької опери, Героя України Василя Сліпака. Це вимога громади. Адже була зареєстрована відповідна петиція, яка набрала понад 10 тисяч голосів. І сьогодні ми фактично її втілюємо в життя. Цим рішенням ми створюємо нову зелену зону у середмісті столиці, а також вшановуємо нашого співвітчизника оперного співака Василя Сліпака, який героїчно загинув на Сході країни», - зазначив заступник міського голови секретар Київради Володимир Прокопів.

Для того, аби присвоїти скверу ім’я Василя Сліпака, відповідне питання має розглянути Комісія з питань найменувань.

Рішення підтримали 88 депутатів.

Нагадаємо, електронну петицію про створення арт-скверу імені Василя Сліпака підтримали 10086 осіб, при мінімально необхідних 10000. За словами автора е-звернення Євгена Романенка, арт-сквер стане майданчиком, на якому збиратимуться і пропагуватимуть українську культуру митці та громадські діячі, також проводитимуться дитячі мистецькі та музичні конкурси тощо.

Василь Сліпак майже 20 років жив у Парижі, виступав у найбільших світових операх і виконував провідні ролі в постановках. Був одним із організаторів паризького Євромайдану, а з початком збройного конфлікту на сході, спершу підтримував армію, а згодом вступив до лав добровольчого батальйону.
Василь Сліпак загинув 29 червня біля селища Луганське на Донеччині. Сліпак був кулеметником. На передовій його знали як бійця «Міфа», тобто «Мефістофеля». За словами його побратимів, співак загинув від кулі снайпера із автоматом в руках, коли бійці відбивали атаку бойовиків. 
30 червня президент нагородив Василя Сліпака орденом «За мужність» посмертно. У лютому 2017 року Порошенко присвоїв Сліпаку звання героя України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: