Киян запрошують на унікальну виставку Motorola, де можна побачити перший мобільний телефон

Киян запрошують на унікальну виставку Motorola, де можна побачити перший мобільний телефон

Перший телефон Motorola сконструював інженер компанії, етнічний українець Мартін Купер

З 6-го по 27-е жовтня на п'ятому поверсі київського ЦУМу працює безкоштовна мультимедійна pop-up виставка «Mobile Revolution / Мобільна революція», яка розповідає про еволюцію мобільних технологій через історію розвитку легендарної Motorola.

«Перший мобільний телефон, який ми зробили, важив більше кілограма, а батареї вистачало всього на двадцять хвилин. Але це не було проблемою: все одно ніхто не зміг би тримати його в руках так довго», - сказав винахідник мобільного телефону Мартін Купер, інженер Motorola і етнічний українець, який представив його 44 роки тому, в 1973 році.

Відвідувачі виставки зможуть не тільки прочитати правила життя цієї видатної людини, а й доторкнутися до одного з перших в світі мобільних телефонів, який прибув до Києва спеціально для виставки. А також розглянути апарат, з якого в 1993 році Леонід Кравчук зробив перший мобільний дзвінок в Україні або зробити селфі на популярній розкладачці Razr V3, яку спеціально для проекту збільшили в 15 разів.

Глядачі побачать, як рекламували перші пейджери в 1950-ті, і як бачили майбутнє люди, що жили в «домобільну» епоху. Окремий блок виставки «Мобільна революція» присвячений відображенню Motorola в поп-культурі: адже починаючи з 1980-х, всі просунуті герої кінострічок, серіалів і комп'ютерних ігор користувалися мобільними телефонами цього бренду.

 Своє бачення впливу технологій на розвиток людства представили три сучасних художники. Так, Алевтина Кахідзе створила серію мальованих історій - спогадів про минуле, які будуть добре зрозумілі всім тим, хто пам'ятає черги за міжміським дзвінком на пошті і написання телеграм. Єгор Анцигін представив скульптуру з мобільних телефонів - роздуми про швидкоплинність часу і непостійність пам'яті. А художники з арт-групи Sviter створили мультимедійну інсталяцію, яка дозволяє глядачеві відчути себе першою людиною на Місяці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: