Киянка «продавала» посаду голови Миколаївської ОДА за $600 тисяч

Киянка «продавала» посаду голови Миколаївської ОДА за $600 тисяч
Жінка підшукала нібито кандидата на посаду голови Миколаївської ОДА та вимагала з нього гроші 
Фото: Нацполіція

Організатором злочинної схеми виявилася жителька Києва – колишня працівниця Верховної Ради

У Миколаївській області поліція викрила схему продажу посади голови обласної держадміністрації. За цю «послугу» просили $600 тисяч. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

Слідчі встановили, що організатором злочинної схеми виявилася 64-річна жителька Києва – колишня працівниця управління справами апарату Верховної Ради України.

У спільники жінка залучила 36-річного жителя столиці – голову правління благодійної організації.

Жінка підшукала нібито кандидата на посаду голови Миколаївської ОДА. За це вимагала в останнього $600 тисяч. При цьому наголошувала, що кошти потрібні для високопосадовців, які сприятимуть відповідному призначенню.

Учора, 10 серпня, оперативники та слідчі за силової підтримки обласного Управління «Корд» затримали організатора та її спільника під час отримання частини обумовленої суми – $200 тисяч.

Наразі двох осіб затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру.

Кримінальне провадження відкрите за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

До слова, напередодні НАБУ викрило посадовців Миколаївської міськради на розкраданні 27 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: