Кличко запевняє, що у Києві медики отримують доплати в десятки тисяч гривень

Кличко запевняє, що у Києві медики отримують доплати в десятки тисяч гривень
Медперсонал лікарні №8 протестує проти низьких зарплат в умовах роботи з хворими на коронавірус
Фото: Життя Мінського масиву, Facebook

Кличко повідомив, що Київ виділив на доплати медикам майже 900 млн грн

На сьогодні у Києві 148 інфікованих на коронавірус медиків. Це 10% хворих на Covid-19 у столиці. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

Так, серед медиків, що захворіли, - це лікарі Олександрівської лікарні, що першою почала приймати інфікованих на корона вірус, та медичний персонал інфекційних відділень міських лікарень №4, №5, №6, №9 й інших медзакладів першої та другої хвилі прийому хворих на коронавірус.

«Є серед хворих і лікарі та медсестри непрофільних відділень, сімейні лікарі, які, надаючи допомогу, не знали, що людина інфікована. Є медики також приватних клінік та державних медичних установ», - наголосив мер Києва.

Він повідомив, що на сьогодні в стаціонарах перебувають 22 медики. Інших хвороба зачепила в більш легкій формі і вони лікуються на самоізоляції.

Кличко запевнив, що столична влада шукає будь-які можливості для допомоги медпрацівникам.

«Місто шукає будь-які можливості для допомоги і підтримки медиків. Наскільки ви знаєте, з 1 квітня всі медзаклади країни отримують гроші - в тому числі на виплату зарплати співробітникам - з Державного, а не з міських бюджетів. Це, нагадаю, - медична реформа. Київ віднайшов і виділив із міського бюджету на доплати медикам майже 900 мільйонів гривень», - сказав Кличко.

За квітень медпрацівники комунальних некомерційних підприємств столиці, що надають вторинну (тобто спеціалізовану) та третинну (високоспеціалізовану) допомогу, отримають додаткові виплати пропорційно відпрацьованому часу за умови повної зайнятості. 

Для лікарів сума нарахувань становить 4 тисячі гривень, для медичних сестер - 3 тисячі, для молодшого медичного персоналу - 1 тисячу гривень. 

«Лікарі ж, які працюють з пацієнтами з підозрою та хворими на коронавірус, отримали доплати до заробітної платні за роботу з 13 березня. Місто встановило їм доплату у розмірі дев'яти посадових окладів Таким чином лікарі за березень отримали загалом від 30 до 50 тисяч гривень зарплати, медсестри – 25-30 тисяч і молодший медичний персонал – 20-25 тисяч гривень. Таку ж зарплату вони отримають і за квітень», - зазначив мер.

Працівники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а саме медики виїзних бригад та санітари, задіяні в заходах із дезінфекції автомобілів, також отримали премію за березень. 

Для цього місто додатково виділило 12,4 млн грн.

Нагадаємо, станом на ранок 30 квітня, у Києві підтверджено 1401 випадок Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 60 осіб. Серед них – троє медиків.

30 квітня персонал Київської міської клінічної лікарні №8 Оболонського району вийшов на протест і відмовляється працювати за зарплату у розмірі 3-5 тисяч грн в умовах поширення коронавірусу.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України прийняв постанову, що визначає правила та умови, за якими медичні працівники, залучені до боротьби з Covid-19, будуть отримувати підвищені зарплати, а заклади охорони здоров’я - оплату послуг через Національну службу здоров’я


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: