Лікар розповів, як українські медики допомагали італійським колегам

Лікар розповів, як українські медики допомагали італійським колегам
Українські та італійські лікарі в Італії

Анестезіолог-реаніматолог Микола Рихліцький три тижні провів в охопленій пандемією Італії

Українські лікарі під час відрядження до Італії переважно виконували роботу медперсоналу середнього рівня, і лише в окремих випадках надавали допомогу за лікарським профілем. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів лікар-анестезіолог, реаніматолог Микола Рихліцький, який нещодавно повернувся з Італії.

«Ми там здебільшого виконували або медсестринську роботу, або організаційну, або транспортну, у рідкісних випадках саме лікарську. За профілем ми там майже не працювали», - повідомив він.

Водночас Рихніцький не зміг пояснити той факт, що це нібито на прохання італійської сторони наші лікарі залишилися на довший термін працювати, хоча великої допомоги італійські колеги вже не потребували.

«Я не знаю, чим це було обґрунтовано. Для себе у мене відповідь є, але це моя особиста думка, утримаюсь від коментарів», - зазначив він.

Нагадаємо, що 4 квітня 2020 року двадцять українських лікарів вирушили на два тижні з гуманітарною місією до Італії, котра найбільше в Євросоюзі потерпала від пандемії коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: