Операція «Ялинка»: поліція Київщини перевіряє продавців зелених красунь (фото, відео)

Операція «Ялинка»: поліція Київщини перевіряє продавців зелених красунь (фото, відео)

Зафіксовано факти реалізації новорічних дерев без відповідних дозвільних документів

Фото: Нацполіція

Поліцейські виявили чергові порушення торгівлі ялинками

На території Київської області тривають профілактичні заходи під умовною назвою «Ялинка». Правоохоронці здійснюють патрулювання місць зростання зелених насаджень з метою запобігти їх пошкодженню, а також перевіряють продавців хвойних дерев на дотримання законодавства.  

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Нацполіції в Київській області.

Зокрема, 25 грудня більше двох десятків правопорушень виявили у Білоцерківському, Богуславському та Києво-Святошинському районах. Поліцейські задокументували факти реалізації новорічних дерев без відповідних дозвільних документів.

Відносно усіх порушників застосовано міру адміністративного покарання згідно ст. 160 (Торгівля з рук у невстановлених місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Як повідомлялося, напередодні новорічних свят поліція Київщини нагадала громадянам, що незаконна порубка дерев тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

До 31 грудня у Києві функціонуватимуть 97 законно розміщених сезонних ярмарків із продажу натуральних хвойних дерев і новорічних прикрас.

Комунальне об’єднання «Київзеленбуд» уже розпочало кампанію з попередження самовільних порубок ялинок у передноворічний період 2020 року. Також облаштовано 15 пунктів прийому новорічних дерев у кожному районі Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: