Під Офісом президента влаштували акцію на підтримку політв’язнів Кремля

Під Офісом президента влаштували акцію на підтримку політв’язнів Кремля
Під час акції шестеро чоловіків та жінок, які символізували в’язнів Кремля, з мішками на головах оголосили імена українців, яких утримують в російських в'язницях
Фото: suspilne.media

Учасники акції тримали плакати з написами: «Пане президенте, де закон про захист політв'язнів?»

Під Офісом президента у Києві влаштували акцію-перформанс під назвою «Життя заручників Кремля – це не іграшки» на підтримку політв’язнів Кремля. Її ініціювали колишні полонені та правозахисники.

Як повідомляє «Суспільне», учасники акції тримали плакати з написами: «Пане президенте, де закон про захист політв'язнів?», «Вони потребують захисту держави», «Вони не здаються – ми не здамося. Свободу політв'язням Кремля!» та інші.

Пікетувальники звернулися до президентів України та США Володимира Зеленського та Джозефа Байдена, які мають 31 серпня зустрітися у Вашингтоні, із закликом вплинути на Росію, щоб та звільнила українців з тюрем в окупованому Криму, ОРДЛО та Росії.

Як зазначила представниця Центру прав людини Zmina Тетяна Печончик, з моменту останнього звільнення українських політв'язнів, зокрема Олега Сенцова, вже минуло два роки.

«З того часу не відбулося жодного іншого звільнення кримських політв’язнів. І станом на сьогодні ми маємо у наших списках щонайменше 124 особи, які позбавлені волі на території окупованого Криму і в Російські Федерації», – поінформувала Тетяна Печончик.

Вона також повідомила, що за даними правозахисних організацій та СБУ, щонайменше 276 осіб є цивільними та військовими заручниками, які наразі перебувають на території так званих «ДНР» та «ЛНР».

Під час акції шестеро чоловіків та жінок, які символізували в’язнів Кремля, з мішками на головах оголосили імена українців, яких утримують в російських в'язницях. У фіналі перформансу пролунали «постріли», від яких «в’язні Кремля» впалі. Таким чином учасники акції хотіли сказати, що в’язням Кремля загрожує смерть, якщо їх не звільнять.

Раніше повідомлялося, що Україна направила до Гааги матеріали про незаконне переміщення в’язнів з Криму.

Напередодні у Криму окупанти провели обшуки, затримали п'ять кримських татар.

Раніше стало відомо, що російський суд засудив кримських татар до 12-18 років колонії.

В окупованому Криму почався онлайн-флешмоб на підтримку фігурантів алуштинської «справи Хізб ут-Тахрір».

Лідер кримських татар, народний депутат Мустафа Джемілєв вважає, що сім років тому під час окупації Криму план Путіна полягав у тому, аби купити лідерів кримськотатарського руху.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: