Послаблення карантину: що запрацює у Києві після 22 травня (список)

Послаблення карантину: що запрацює у Києві після 22 травня (список)
З 22 травня відкриються великі магазини площею до 1 тисячі кв. м і спортзали

Київ планує після 22 травня відновити роботу наземного громадського транспорту у звичайному режимі.

У Києві після 22 травня планують розпочати другий етап послаблення обмежувальних заходів. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

Зокрема, за дотримання регламентів і умов безпеки, розпочнуть працювати:

  • промислові ринки,
  • великі магазини площею до 1 тисячі квадратних метрів,
  • спортзали та фітнесцентри, окрім басейнів.

Також Кличко нагадав, що місто планує після 22 травня відновити роботу наземного громадського транспорту у звичайному режимі. 

«Зараз ми поступово збільшуємо кількість одиниць рухомого складу та кількість маршрутів наземного громадського транспорту, - зазначив мер. - Готовий Київ із 25 травня відновити і роботу метро. Ми чекаємо на відповідне рішення уряду».

Як відомо, з 12 травня у Києві запроваджено перший етап послаблення обмежувальних заходів. Мер Віталій Кличко показав ролик, в якому продемонстрував, що Київ відкриває 12 травня.

Але наземний громадський транспорт працює на першому етапі послаблень в нинішньому - обмеженому режимі. А метро поки що не відновить роботу.

Як повідомляв глава уряду Денис Шмигаль, метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів, відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

З 12 травня місто збільшило кількість маршрутів наземного громадського транспорту. Так, запустили додаткові маршрути з житлових масивів ДВРЗ, Троєщина, Лісовий та Корчувате. У режимi спецрейсiв курсуватимуть деякі автобусні маршрути.

Проїзд у транспорті поки можливий тільки за наявності спецквитка та засобів індивідуального захисту. Люди годинами простоюють у чергах, щоб доїхати до роботи.

Після послаблення карантину на столичних дорогах спостерігаються величезні затори.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: