Пожежі в лісах навколо Києва. Оперативні дані станом на ранок 27 квітня (фото)

Пожежі в лісах навколо Києва. Оперативні дані станом на ранок 27 квітня (фото)
У зоні ЧАЕС залишилося лише тління
Фото: ДСНС

У лісах на Житомирщині та в Чорнобильській зоні залишились окремі осередки тління деревини та торф'яників

Станом на ранок 27 квітня у Зоні відчуження ЧАЕС продовжується ліквідація пожеж на території Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію двох осередків (с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та торф’янику.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 5 шляхопрокладачів Збройних сил України. Інженерною технікою створено 998 км мінералізованих смуг.

До гасіння залучено 1059 чоловік та 234 одиниці техніки. Авіацією ДСНС з початку робіт здійснено 2230 скидів – 5,13 тис. т води.

У Житомирській області пожежі у лісових масивах Овруцького району локалізовані.

Станом на ранок 27 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам Словечанського лісового господарства у гасінні окремих осередків тління трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини. До гасіння залучено 626 чоловік та 88 одиниць техніки.

26 квітня о 14:20 пожежу поблизу с. Замисловичі Олевського району на території Поясківського лісництва локалізовано.

Наразі силами ДСНС надається допомога працівникам лісового господарства у гасінні окремих осередків тління трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини. До гасіння залучено 27 чоловік та 7 одиниць техніки.

6_83

У ДСНС додали, що радіаційна обстановка стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують допустимих значень.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що станом на 26 квітня ліквідовано всі осередки лісової пожежі у Чорнобильській зоні відчуження.

Як повідомив заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко, станом на 25 квітня хімічне забруднення атмосферного повітря у Києві знаходиться переважно в межах, характерних для цього періоду весни. Радіоактивне забруднення у Київській та Житомирській областях залишається в межах природного фону.

Раніше Аваков назвав причину брудного повітря у Києві. Він зазначив, що пожежі на Житомирщині є причиною забруднення повітря у Києві та області.

Київ спільно зі столичною областю створили робочу групу для упередження пожеж та подолання їх наслідків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: