Столична влада скасувала скандальну закупівлю відеокамер на 65 млн грн

Столична влада скасувала скандальну закупівлю відеокамер на 65 млн грн
Закупівля відеокамер не входить до спеціального переліку із позначкою Covid-19 

Державна аудиторська служба України перевірила закупівлю відеокамер і виявила порушення законодавства

2 квітня Київська міська держадміністрація уклала договір на закупівлю 400 камер, що вимірюють температуру людей та розпізнають обличчя, на суму 64,9 млн грн. Сьогодні, 8 квітня, КМДА цю закупівлю скасувала.

Про це повідомила керівник відділу комунікацій і маркетингу в ProZorro Олена Шкарпова у Facebook.

Вона розповіла, що зазвичай для таких сум проводять тендер на ProZorro. Але цього разу його не було. «КМДА просто заключила договір з фірмою. Закупівля пройшла з позначкою Covid-19 - це ті закупівлі, які Кабмін увів нещодавно для боротьби з вірусом. Такі закупівлі означають, що державний орган (замовник) може купити товар без тендеру на будь-яку суму, але обов'язково повісити договір в системі ProZorro і позначити закупівлю Covid-19 - аби всі все бачили. Одна деталь: закуповувати таким чином можна тільки товари зі спеціального переліку, а це: ліки, медичне обладнання, медичні товари і тд. Перелік великий, але дуже конкретний», - повідомила Шкарпова.

Вона зазначила, що камер в переліку Кабміну немає.

Після повідомлень у ЗМІ про скандальну закупівлю Державна аудиторська служба України почала перевірку цієї закупівлі і виявила порушення законодавства.

«Сьогодні цю закупівлю КМДА відмінила. Таким чином бюджет столиці не витратив 65 млн грн коштів платників податків на якісь камери, користь від яких, на мій особистий погляд, дуже сумнівна», - зазначила Шкарпова.

Раніше повідомлялося, що на вулицях Києва встановлять 400 відеокамер для розпізнавання осіб і вимірювання температури в рамках боротьби з поширенням коронавірусу. Відповідні дані були опубліковані на порталі державних закупівель ProZorro.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: