У Києві пом’якшують карантин: що запрацює в першу чергу

У Києві пом’якшують карантин: що запрацює в першу чергу
У публічних місцях всі кияни мають дотримуватися правил безпеки і бути в масках

Повністю запроваджувати перший етап послаблення обмежень столиця розпочне з 12 травня

У Києві вже цього тижня дозволять кав’ярням продавати каву на виніс. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні спілкувався з підприємцями. Дозволити продавати каву на виніс - це один з кроків першого етапу послаблень, що столиця оприлюднила раніше. В принципі, ресторани і кафе продавали і продають їжу на виніс під час обмежень. Тому і каву на виніс ми вже можемо дозволити», - написав мер.

У вівторок, за його словами, комісія з надзвичайних ситуацій міста повинна ухвалити рішення про це та про регламент роботи кав'ярень. І тоді вони зможуть працювати на виніс з дотриманням усіх норм, правил безпеки та регламентів. 

«Повністю запроваджувати перший етап послаблення обмежень столиця розпочне з 12 травня. Дуже сподіваюся, що епідеміологічна ситуація дозволить нам втілити ці плани», - підкреслив Кличко.

На першому етапі, що планують втілювати з 12 травня, в Києві відкриють:

  • непродовольчі магазини (загальною площею до 300 кв. м): з вимогою присутності не більше 1 відвідувача на 10 кв. м площі приміщення та з обов‘язковою санітарною обробкою приміщення двічі на день. Великі торгові центри та магазини в них на першому етапі не відкриють;
  • перукарні та салони краси (за попереднім записом та не більше 1 клієнта на кожну послугу одночасно): з вимогою санітарної обробки (або кварцування) робочого місця після кожного клієнта;
  • кав‘ярні та ресторани (на виніс): з вимогою санітарної обробки приміщення двічі на день;
  • парки та сквери: групами не більше двох людей або, якщо з дітьми, - двоє дорослих, двоє дітей;
  • тимчасові споруди (ларьки): із забороною споживання їжі та напоїв на місці;
  • невеликі виробництва непродовольчих товарів та підприємства побутового обслуговування (ательє, побутові послуги та інші): із дотримання вимоги не більше 1 співробітника на 10 кв. м та не більше 1 клієнта на 10 кв. м;
  • адвокатські та нотаріальні бюро, аудитори: з вимогою не більше 1 відвідувача на 10 кв. м площі приміщення;
  • автокінотеатри. 

Кличко нагадав, що не дивлячись на послаблення, у всіх установах та підприємствах: 

  • обов’язкова термометрія співробітників та відвідувачів;
  • обов’язкові правила безпеки;
  • якщо клієнт без маски – його або не впускають у приміщення або це відповідальність надавача послуг (він повинен забезпечити клієнта маскою).

«На першому етапі послаблень зачиненими залишаться: школи, дитячі садочки,  дитячі майданчики, спортивні майданчики, прибережні зони відпочинку. Послаблення обмежень щодо їх відвідування буде наступним етапом», - підкреслив Кличко. 

Він також зазначив, що громадський транспорт на першому етапі продовжить працювати в обмеженому режимі. Приватний бізнес має вирішити питання підвезення своїх працівників на роботу.

«Метро в столиці відкриється за рішенням уряду. А роботу приміського транспорту урядовці пообіцяли відновити в першу чергу. У публічних місцях всі кияни мають дотримуватися правил безпеки і бути в масках», - підкреслив Кличко.

Як повідомлялося, станом на ранок 4 травня, у Києві підтверджено 1535 випадків Covid-19. Такі дані оприлюднило Міністерство охорони здоров'я України. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 24 особи. Один випадок - летальний.

Як повідомлялося, в Україні продовжили карантин до 22 травня. У той же час Кабінет міністрів скасував низку обмежень, введених в Україні через епідемію коронавірусу.

Зазначимо, Кабмін дозволив проведення планових операцій, заборонених на час карантину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: