У Києві зафіксовано рекордну кількість опадів

У Києві зафіксовано рекордну кількість опадів
Моніторинг цьогорічного водопілля триває
фото: КМВА

Аварійних підтоплень у столиці не зафіксовано

У неділю, 21 квітня в Києві метеорологи зафіксували рекордну кількість опадів – 25,8 мм, що на 10,6 мм більше, ніж попередній рекорд 1938 року для цього дня, коли випало 15,2 мм опадів. Про це повідомляє КМВА та Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

У Києві зафіксовано рекордну кількість опадів фото 1
фото: КМВА

«За останню добу рівень Дніпра в межах Києва піднявся на 67 см. Станом на 22.04.2014, він становить 600 см над "0" поста. Температура води – 12 градусів С. Рівень небезпеки гідрологічних явищ – І (жовтий)», – йдеться у повідомленні КМВА.

У Києві зафіксовано рекордну кількість опадів фото 2
фото: КМВА

У адміністрації зауважили, що аварійних підтоплень по місту не зафіксовано, а промислові об’єкти і житлові масиві міста поза небезпекою.

У Києві зафіксовано рекордну кількість опадів фото 3
фото: КМВА

Моніторинг цьогорічного водопілля триває. В КМВА також додали, що 18 квітня у столиці був зафіксований найвищий показник рівня води за весну 2024 року – 607 см над "0" поста.

До слова, у селі Софіївська Борщагівка, що під Києвом, після сильних опадів підтопило одразу кілька вулиць. На відео можна побачити машини рятувальників, які відкачують воду та намагаються допомогти жителям громади. Згідно з повідомленнями, такого підтоплення в громаді не було давно.

Нагадаємо, у Києві через негоду повалені дерева, підтоплені вулиці та підʼїзди, пошкоджені десятки автомобілів.

Також на Кіровоградщині через погіршення погодних умов сталося масштабне відключення електроенергії. 16 населених пунктів лишилися без світла.

Читайте також: Чи будуть ще заморозки у квітні: синоптикиня здивувала відповіддю

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: