Власники ТРЦ «Магелан» звинувачують Сбербанк у рейдерстві

Власники ТРЦ «Магелан» звинувачують Сбербанк у рейдерстві

У «Магелані» заявили про можливе пособництво захопленню з боку Павла Гречківського

Член Вищої ради юстиції може бути причетним до пособництва рейдерському захопленню майна київського ТРЦ «Магелан» Сбербанком Росії. Про це на своїй сторінці в мережі Facebook заявив власник ТРЦ «Магелан» - український бізнесмен Анатолій Юркевич.

Зокрема, серед підозрюваних в організації захоплення ТРЦ «Магелан» в інтересах російського ПАТ «Сбербанк» він вказав на таких, як: Артем Подільський – партнер ЮФ «Алексєєв, Боярчуков і партнери», Ярослав Порохняк - радник голови правління Сбербанку, голова «Київської правовой компанії» та представник інтересів екс-глави СБУ Валерія Хорошковського (потенційного покупця Сбербанку), народний депутат України Артур Палатний, який займається ГО «Майдан», і Павло Гречківский - член Вищої ради юстиції.

За заявою Юркевича, російський Сбербанк, прикриваючись настанням строку повернення кредиту і відмовившись від його реструктуризації, захопив ТРЦ «Магелан».

«Ми заявили про готовність обслуговувати та повернути кредит, однак Сбербанк не погодився і, не чекаючи закінчення судових розглядів щодо розміру заборгованості, вирішив нас «рейдернути». Навіть більше,  тепер ПАТ «Сбербанк» за допомогою тих же осіб намагається легалізувати захоплене раніше майно ТОВ «Шейк», хоча воно у ПАТ «Сбербанк» кредитів не брало і боргів перед ним не має», - цитує бізнесмена видання Цензор.нет.

«Мені логіка дій Сбербанку нагадує логіку дій РФ щодо Криму. Спочатку захопимо, а потім узаконимо. Тільки в Криму з допомогою зелених чоловічків і псевдореферендуму, а в нашому випадку – за допомогою «тітушок» і купленого реєстратора, а потім і протиправних рішень судів», - додав Юркевич.

Як писали ЗМІ, в ніч з 1 на 2 червня в Києві група невідомих осіб зі зброєю здійснила рейдерське захоплення приміщень торгово-розважального центру «Магелан». За даними видань, захоплення могло статися на користь Сбербанку Росії.

23 лютого 2018 році держреєстратор комунального підприємства «Центр державної реєстрації» Мельник Д. С., попри діючі арешт і заборону на вчинення будь-яких реєстраційних дій з ТРЦ «Магелан», перереєстрував право власності на ТРЦ «Магелан» на ПАТ «Сбербанк». Дані дії оскаржуються в Окружному адміністративному суді Києва, пише Цензор.

Один з орендарів ТРЦ «Магеллан» - компанія «Ашан Рітейл Україна» у зв'язку з нестабільною ситуацією в торговому центрі прийняла рішення закрити свій супермаркет до 10 червня включно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: