Німеччина приступила до організації гонок на водневих автомобілях

Німеччина приступила до організації гонок на водневих автомобілях

В HYRAZE League візьмуть участь тільки водневі суперкари

 

Фото: HWA AG

Перші змагання відбудуться в 2023 році

Компанія HWA (гоночний підрозділ Mercedes-Benz), німецька автомобільна федерація ADAC і німецька автомобільна спортивна федерація DMSB оголосили про плани провести в 2023 році гоночні змагання HYRAZE League, до яких будуть допущені тільки електромобілі, що працюють на водневому паливі, - повідомляє Аutosport.com

Технічні вимоги - чотири електромотори (загальна потужність - 800 к.с.), електроенергія повинна вироблятися за допомогою двох водневих паливних елементів. Радикально обмежені можливості створення притискної сили - зокрема, заборонено використання антикрила. 

Найбільш цікавою виглядає схема змагань. У турнірі змагатимуться по два спортсмена з команди - гонщик, який буде керувати реальною машиною, і геймер, який бере участь у віртуальному заїзді. Отримані в реальною і віртуальною гонках очки будуть підсумовуватися. 

«Щоб отримати більш широке визнання в суспільстві, автомобільний спорт повинен ставати ще більш екологічно безпечним і економічним. Дуже важливо, що відбувається передача технологій - автоспорт може зіграти провідну роль в розробці транспортних засобів, які використовують водневу технологію», - заявив генеральний директор HWA Ульріх Фріц.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: