З’явився барвник для скла, який перетворює сонячне світло в електроенергію

З’явився барвник для скла, який перетворює сонячне світло в електроенергію
Барвник дозволяє видимому сонячному світлу проходити через нього - так само, як через звичайні вікна, але при цьому захоплює невидимі інфрачервоні промені і перетворює їх в електроенергію

Барвник можна застосовувати на вікнах хмарочосів, на автомобільному склі і навіть на екрані смартфона

У США вчені розробили прозорий органічний барвник для скляних поверхонь, який перетворює сонячне світло в електроенергію. Технологію ClearView запропонувала компанія Ubiquitous Energy, яка вийшла з Массачусетського технологічного інституту в 2012 році, передає ecotown. 

Цей органічний барвник можна застосовувати на вікнах хмарочосів, на автомобільному склі і навіть на екрані смартфона. Фарба дозволяє видимому сонячному світлу проходити через неї - так само, як через звичайні вікна, але при цьому захоплює невидимі інфрачервоні промені і перетворює їх в електроенергію.

ClearView коштує приблизно на 20% більше, ніж звичайне вікно, однак вартість «сонячного» вікна компенсується електрикою, яку воно виробляє.

Компанія прагне сонячними вікнами доповнити традиційні сонячні панелі, встановлені на даху.  На переконання розробників, поєднання обох методів дозволить великим будівлям виробляти стільки ж електроенергії, скільки і споживати.

Ubiquitous Energy почала встановлювати «сонячні» вікна на будівлях, у тому числі у своїй штаб-квартирі у Редвуд-Сіті (Каліфорнія), де вона виробляє скляні панелі.

Тим часом завод, де вироблятимуться «сонячні» вікна будь-якого розміру, поки що проектується.

Раніше повідомлялося, що альтернативна енергетика в Україні за рік зросла більш ніж вдвічі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: