Балух, який голодує з березня, написав патріотичного листа

 Балух, який голодує з березня, написав патріотичного листа
Володимир Балух

Політв’язень зауважив, що українці мають відстоювати своє право на автокефалію

Український політв’язень Володимир Балух, який голодує вже 154 дні, написав листа українцям.

Лист, який датований 22 серпня, опублікував у своєму Facebook заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

Так, у листі Балух бажає здоров’я та янголів-охоронців українському війську, духівництву та громадянському суспільству.

«Сердечно дякую всім однодумцям за щастя відчувати себе членом великої родини, що керується ідеалами Правди, Честі і Гідності», - написав політв’язень.

«Саме зараз, відбиваючи чергову шовіністичну навалу сусіда-імперіаліста, вважаю, вкрай важливим є докласти максимум зусиль, аби укріпити єдність суспільства, церкви і держави як такої», - підкреслив Балух.

Також він додав, що українці мають відстоювати своє право на автокефалію, оскільки «є неприпустимим, що в середині держави в церковній царині домінуючі позиції займає єпархія церкви держави-агресора».

Раніше повідомлялося, що адміністрація СІЗО у Сімферополі ігнорує важкий стан політв'язня Балуха.

Як відомо, Балух продовжує безстрокове  голодування, яке він оголосив 19 березня. Пізніше він вирішив перейти на сухе голодування.

Нагадаємо, в Криму підконтрольний РФ Роздольненський районний суд засудив українського активіста Балуха до 5 років колонії загального режиму та штрафу 10 тис. руб. (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ. У вироку суддя озвучила, що Балух скоїв злочин у зв'язку з «неприязню до діючої системи управління, що підтверджується раніше скоєними злочинами».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: