Безсмертний пропонує зробити теледебати обов’язковими для політиків

 Безсмертний пропонує зробити теледебати обов’язковими для політиків
Роман Безсмертний, український політик

Політик переконаний, що якісна дискусія по-перше, послужить джерелом знань для громадян, а по-друге, покаже в який спосіб політики можуть вирішувати ті чи інші питання

Теледебати мають стати обов’язковою складовою передвиборчої кампанії, як для майбутніх депутатів всіх рівнів, так і для кандидатів у президенти. Про це заявив політик, віце-прем’єр-міністр України (2005 р.) Роман Безсмертний.  

«Інтелектуальне падіння українських політиків призвело до того, що вони замінюють предметну дискусію нецивілізованими способами з’ясування стосунків. Це означає, що в українську політику, окрім знань та досвіду, треба повернути і дебати. Починаючи від дискусії депутатів, які балотуються в парламент, в місцеві ради, міських голів, і закінчуючи кандидатами в президенти», - сказав він.

За його словами, тут дуже важливу роль мають зіграти журналісти та телеканали.

«Це той випадок, на який доречно тратити ресурси, в тому числі, бюджетні, в ході виборчих кампаній. І тут дуже важливо від ЦВК, держави, власників телеканалів виробити механізм реалізації теледебатів. Наприклад, оголосити конкурс», - зауважив політик.

Безсмертний переконаний, що якісна дискусія по-перше, послужить джерелом знань для громадян, а по-друге, покаже, в який спосіб політики можуть вирішувати ті чи інші питання. Крім того, стане очевидною якість кандидатів.



«Фахова дискусія поставить перед українським суспільством питання: хто саме кандидує і чи має право балотуватися. Бо у нас можуть заявити про себе всі - від Дарта Вейдера до космічних прибульців. Іде підміна понять та театралізація процесу», - зазначив він.

На його думку українська політика перестала бути мистецтвом управління державою, в ній відсутнє спілкування політика і виборця, дискусія, як пошук відповіді.

«Ми перетворили політику у мордобій, брехню, шоу, замість того, щоб вона була толерантною, високофаховою дискусією, яку б бачили і чули люди, і в якій би вироблялися рішення. Натомість виходить президент і «повєлєває» ввімкнути опалення у Смілі. І що? Він вирішує питання, чим платити за газ? Там давно недіюча рада разом з мером привели до того, що нема ніякого діалогу з людьми, рішення навіть не шукалося», - додав Безсмертний.

Нагадаємо, у Смілі до 14 листопада не розпочинався опалювальний сезон через борги перед постачальниками газу. Місто  приготувалась до заморожування: воду із труб опалення вже злито.
 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: