Зустрічі «йоббіків» з бойовиками можуть кваліфікуватися, як сприяння тероризму - Безсмертний

Зустрічі «йоббіків» з бойовиками можуть кваліфікуватися, як сприяння тероризму - Безсмертний
Роман Безсмертний звернув увагу, що представник партії «Йоббік» має статус  депутата обласної ради Бекеш в Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи

Члена угорської партії «Йоббік» Гергьо Тамаша Шаму за участь у «спостереженні» за незаконними виборами на Донбасі треба оголосити персоною нон грата, - вважає політик

Україна має оголосити персоною нон грата члена угорської партії «Йоббік» Гергьо Тамаша Шаму за участь у «спостереженні» за незаконними виборами на Донбасі. Про це заявив політик та дипломат Роман Безсмертний.

«Що стосується, так званих, спостерігачів на, так званих, виборах, які відбулися в неділю. Враховуючи те, що ці вибори ніким не визнавалися і не визнаються на сьогоднішній день, звідси статус та мета поїздки відповідних осіб є абсолютно невизначеними», - сказав він.

Політик ще раз наголосив на тому, що на окупованій території Донбасу, так звані, вибори відбувалися не за законом України, вони суперечать Конституції України та міжнародному праву.

Водночас Безсмертний звернув увагу, що представник партії «Йоббік» має статус  депутата обласної ради Бекеш в Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи.



«Це означає, що ця особа має певний публічний вплив. Тому тут доречно реагувати. Особливо, коли порушено законодавство України. Він не перетинав митний кордон, не інформував українську сторону, не подавав відповідного звернення, а між іншим законодавство України вимагає відповідного порядку перебування іноземців на території, яка сьогодні або окупована, або підконтрольна агресору», - нагадав Безсмертний.

«В даному випадку є всі підстави для того, щоб звернутися до Посольства Угорщини в Україні, до Міністерства закордонних справ Угорщини та проінформувати їх про те, що такий-то громадянин в порушення законодавства України перебував на окупованій території з незрозумілою метою, вів переговори з державними злочинцями. Тому надалі для таких осіб перебування на території України буде заборонено, вони будуть визнаватися персонами нон грата, і на цьому поставити крапку», - наголосив Безсмертний.

При цьому політик зауважив: щодо таких осіб можна розпочинати кримінальний процес, бо, по суті, зустрічі з бойовиками можуть кваліфікуватися, як сприяння тероризму та колаборантству.
 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: