У МінТОТ надали інструкції для голосування кримчанам за кордоном

 У МінТОТ надали інструкції для голосування кримчанам за кордоном

Якщо виборча адреса громадянина з реєстрацією в АРК чи Севастополі знаходиться за межами України, і на день голосування виборець перебуває на її території, слід подати заяву до органу ведення Держреєстру виборців

У Міністерстві тимчасово окупованих територій мешканцям непідконтрольного Криму дали інструкції щодо голосування на виборах, якщо вони перебувають за кордоном. Про це повідомляє прес-служба МінТОТ у Херсонській області.

Умови, за якими кримчани за кордоном зможуть проголосувати на виборах та референдумах, виглядають наступним чином.

Якщо виборча адреса громадянина з реєстрацією в АРК чи Севастополі знаходиться за межами України, і на день голосування виборець перебуває на її території, слід подати заяву до органу ведення Держреєстру виборців. У заяві необхідно вказали місце перебування чи місце знаходження виборчої дільниці, яку громадянин просить визначити місцем його голосування.

Якщо ж виборець проживає в Україні і має намір голосувати в іншій державі, заява подається до органу ведення Держреєстру виборців за виборчою адресою заявника або органу ведення Держреєстру в МЗС.

У разі, якщо виборець перебуває за межами України і бажає голосувати в іншій іноземній державі, заява подається до органу ведення Держреєстру виборів у МЗС.

Вибори президента відбудуться 31 березня 2019 року. Центральна виборча комісія зареєструвала 44 претендентів на цю посаду.

До вашої уваги:  
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: