Янукович доложил народу о сдаче Крыма

Президент Украины Виктор Янукович обратился к Украинскому народу по поводу подписания Закона Украины «О ратификации Соглашения между Украиной и Российской Федерацией по вопросам пребывания Черноморского флота Российской Федерации на территории Украины». Об этом сообщает пресс-служба Президента.

Представляем полный текст обращения:

«Шановні співвітчизники!

Я звертаюся до вас в особливий момент – у час, коли для початку глибинних реформ ми як народ повинні відчувати особливу відповідальність за долю держави.

Я знаю, що мої виборці підтримують кроки, зроблені мною протягом перших 50 днів перебування на посаді Президента. Виконуючи свої обіцянки, я зробив усе, щоб влада стала монолітною.

Вперше за багато років припинилося протистояння між Главою держави і Прем’єр-міністром.

В парламенті сформовано міцну коаліцію. Прийнято бюджет. Завершився хаос, країна отримала довгоочікувану стабільність.

У зовнішній політиці мною підтверджено курс на європейську інтеграцію.

Переговори, проведені у Брюсселі, засвідчили, що Європейський Союз позитивно сприйняв нашу рішучість створити з ним зону вільної торгівлі і забезпечити громадянам України безвізовий режим.

Об’єднана Європа сприймає нашу внутрішню політику як курс на боротьбу з бідністю, корупцією, високі стандарти у всіх сферах життя українського суспільства.

Після Брюсселя я вирушив у Москву, щоб вирішити головну проблему, залишену нам попередниками – нормалізувати відносини з Російською Федерацією і змінити кабальні газові контракти, які привели державу на межу соціально-економічного колапсу.

Після п’яти років творення з Росії образу ворога, відновити довіру російського керівництва до України було непросто.

Але мені вдалося зробити це, і сьогодні я готовий доповісти своїм виборцям – віднині діалог з нашим великим сусідом будуватиметься на засадах рівності, добросусідства і здорового прагматизму, а не конфронтації і антиросійської риторики.

Чи здобуто це надто високою ціною? Ні, тому що домовленості, досягнуті з Москвою, є взаємовигідними.

Документи, підписані у Харкові, забезпечать нам суттєве зниження ціни на газ.

Це означає підвищення соціальної захищеності кожного українця, початок виведення нашої економіки з глибокої кризи.

Це означає також гарантії посилення енергетичної безпеки усього європейського континенту.

Увесь цивілізований світ схвально сприйняв результати моїх переговорів з Президентом Медвєдєвим.

У Вашингтоні, Брюсселі, усіх європейських столицях їх вважають безумовним успіхом України.

Незадоволеною залишилася лише наша опозиція.

Чому ж вона кличе вас на нові барикади, чому розхитує стабільність, досягнуту вперше за довгі роки нескінченних війн між керівниками держави?

Тому що прагне знову розпустити парламент в ім’я так званої політичної доцільності, тому що розуміє: стабільність, міцна вертикаль влади, порядок і нормалізація відносин з Росією – це її політичний кінець. Вона знову за будь-яку ціну рветься до влади.

Їм потрібна війна. Останні події у стінах Верховної Ради показали, що авантюристи від політики готові закидати димовими шашками не лише зал парламенту, а всю Україну.

Нам потрібні стабільність і розвиток, можливість нормально працювати, проводити реформи, дружити з сусідами. І ми досягнемо цього, так само як змогли дати належний опір противникам змін на краще.

Невдовзі ви переконаєтесь, що ми ідемо в правильному напрямку. Я несу за це особисту відповідальність.

Обіцяю вам – Україна буде сильною і процвітаючою.

Рух до цієї мети розпочато».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: