63 людини у Львові отруїлися рибою, яку коптили в гаражі

63 людини у Львові отруїлися рибою, яку коптили в гаражі

В отруєних рибою діагностували гостру кишкову інфекцію

У Львові 63 особи потрапили до лікарні з отруєннями копченою рибою, яку продавчиня готувала у себе в квартирі, а коптила в одному з боксів гаражного кооперативу.

Про це повідомляє Zaxid.net.

За словами адміністрації ринку «Привокзальний», продавчиня торгувала рибою підпільно.

«На прилавку вона не продавала, ми не бачили, що вона реалізовувалася на прилавку. А вона її продавала так якби своїм людям. Таким постійним клієнтам, які до неї вже, виявляється, приходили», - прокоментував адміністратор ринку Тарас Тадеощук.

Як повідомляють, в отруєних рибою діагностували гостру кишкову інфекцію. Усі їли скумбрію гарячого копчення. Рибу по-домашньому купили на «Привокзальному ринку».

«Всі пацієнти поступали в стані середньої тяжкості, такому наближеному до тяжкого. Всі скаржились на підвищення температури тіла, на нудоту, на блювання, на біль в животі, на рідкий стілець, на загальну слабкість», - розповів заступник головного лікаря обласної інфекційної лікарні Ігор Берник.

За фактом масового харчового отруєння Нацполіція порушила кримінальне провадження. Як повідомили у Держпродспоживслужбі, продавчиня напередодні купила 25 кг замороженої риби. У квартирі її підготувала до копчення, а вудила у гаражному кооперативі. Готувала все в антисанітарних умовах. Поліція на місці виявила й посудини з кров’ю та кишками, які жінка заготувала для виробництва кров’янки. Фахівці вже взяли проби продукції.

За симптомами, які були у хворих, лікарі запідозрили сальмонельоз.

Як повідомляє департамент з цивільного захисту ОДА, кількість жертв від масового отруєння зросла.

«Станом на 26 вересня становить 63 особи, в тому числі 7 дітей. Стан всіх пацієнтів середньої тяжкості», - йдеться у повідомленні.

25 вересня повідомлялося, що у Львові 56 осіб, зокрема 7 дітей, потрапили до лікарні з харчовим отруєнням.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: