Адвокат Новіков розказав, як «справа Савченко» вплинула на його кар’єру

Адвокат Новіков розказав, як «справа Савченко» вплинула на його кар’єру
Адвокат Ілля Новіков
Фото: Главком

Юрист вважає, що йому вдалося «у жорстких умовах» показати кілька хороших результатів

Російський адвокат Ілля Новіков, який став широко відомим в Україні після того, як взявся захищати схоплену росіянами Надію Савченко, запевняє, що ця справа позитивно вплинула на його кар’єру.

Про це Новіков заявив в інтерв’ю «Главкому».

«Мені вдалося у жорстких умовах показати кілька хороших результатів, чимало колег-адвокатів потім підходили, вітали. Не так важливо, що думає з цього приводу широка публіка. Спочатку вона носила Савченко на руках, а нині каже що її завербували чи то в СІЗО, чи може ще раніше. Чомусь багатьом бути раптом розчарованим у своїх ілюзіях у 2016-му році виявилось більш прикро, ніж повірити, що все це було обманом з самого початку. Не було, але хай кожен залишиться при своїй думці», - сказав адвокат.

На його думку, людям важко визнати, що вони просто повірили не в ту людину.

«Я ж вважаю, що усе, зроблене тоді, було зроблено добре і правильно. Своєю ідеєю щодо судово-астрономічної експертизи я досі трошки пишаюсь», - додав Новіков.

Довідка: У кінці грудня 2015 року астроном з Москви Ольга Возякова вирахувала висоту сонця на відеокадрах, на яких відображено момент загибелі співробітників телеканалу «Росія» Антона Волошина та Ігоря Корнелюка, і підтвердила непричетність Савченко до загибелі журналістів, у вбивстві яких її звинувачували. Лінія захисту адвокатів Надії з самого початку будувалася на тому, що льотчиця була взята в полон до того, як міна вбила журналістів.

За словами адвоката, наразі суттєву частину його робочого портфеля становлять справи, пов’язані з Україною.

«У Росії понад 60 українців, які незаконно утримуються. Чотирма такими справами я займаюсь. П’ята справа дещо іншого штибу: українець сидить нібито за напад на російського поліцейського – я намагаюсь йому допомогти. Якби не «справа Савченко», напевно, я б зараз не вів ці справи. Хоча вони всі pro bono (від з лат. pro bono publico, дослівно «для суспільного добра», - «Главком»), але для мене важливо закінчити їх», - резюмував Новіков.

До слова, Новіков також розказав, чому Надія Савченко – непростий клієнт.

Детальніше читайте в інтерв’ю: Адвокат Ілля Новіков: Серед моїх клієнтів були справжні вбивці - і це не найгірші люди, з якими я стикався

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: