Адвокат Онищенка буде оскаржувати рішення Ради

Адвокат Онищенка буде оскаржувати рішення Ради

Захисниця нардепа Олександра Онищенка заявила, що не знає де її клієнт

Адвокат Олександра Онищенка Ольга Просянюк не знає, де точно перебуває цей народний депутат.

Про це вона розповіла після того, як Верховна Рада проголосувала за зняття недоторканності й арешт Онищенка.

«За інформацією, якою я володію, Онищенко є членом олімпійської збірної з кінного спорту, яка проводить тренування в Австрії і Угорщині, тому є підстави вважати, що він (перебуває) там і готується до Олімпійських ігор», – сказала вона.

На уточнююче запитання, чи відомо їй, коли саме Онищенко має повернутися в Україну, Просянюк відповіла: «Мені не відомо, коли він має повернутися, і поки я не мала можливості з ним зв'язатись, бо перебуваю на обшуку в офісі мого колеги адвоката Андрія Циганкова».

Адвокат також заявила, що оскаржуватиме в суді рішення парламенту про надання згоди на зняття недоторканності, притягнення до відповідальності та арешт Онищенка.

«Ми вважаємо постанову ВР незаконною та будемо оскаржувати її в суді», – заявила вона і додала, що на це є дві підстави.

«Регламент ВР передбачає, що щодо кожного запобіжного заходу мало бути внесене окреме подання, чого зроблено не було, а відтак це є самостійною підставою для оскарження постанови», – пояснила Просянюк.

Вона також вважає, що регламентний комітет минулого тижня, приймаючи рішення, надав дозвіл на зняття недоторканності, «а щодо інших питань, зокрема арешту і затримання, відмовив, вважаючи, що висновки Генпрокуратури, викладені в поданні, – передчасні та не підтверджені жодними доказами».

На думку захисту Онищенка, ті докази, які були зазначені у поданні ГПУ, не відповідають дійсності, зокрема протоколи допитів, «в яких свідки вказували зовсім інші обставини».

«Ми про це знаємо, бо ці матеріали подавалися до суду і ми бачили ті протоколи», - сказала адвокат.

Вона також обурилась тим, що попри рішення регламентного комітету, Верховна Рада проголосувала на свій розсуд.

«На сьогодні у ВР жодних доказів надано не було. Незрозуміло, навіщо існує регламентний комітет, думка якого, як виявляється, для ВР не є обов'язковою», – сказала вона.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Олександр Онищенко перебуває у Москві. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: